Асад хвърля по Запада 8000 камикадзета

Дамаск обещава силен отпор и се кълне в победата, защото е "на страната на правото и доброто"

Асад хвърля по Запада 8000 камикадзета | StandartNews.com

Хиляди сирийски военни са обучени и готови за самоубийствени мисии срещу американски самолети в случай на въздушна атака срещу Сирия. Камикадзетата са готови да се врежат директно в американски и британски бомбардировачи и дори в самолетоносачи, за да предпазят страната си от атаки, разкриват бойци от сирийската армия. Те, както и президентът им Башар Асад, са убедени, че ако започне война срещу Сирия, враговете ще я загубят.

Сирийската армия разполага с 8000 "мъченици самоубийци", разкрива офицер от сирийските ВВС, цитиран от в. "Дейли мейл". "Ако не успеем да свалим самолетите им с артилерията, имаме военни пилоти, които са готови да атакуват тези чужди самолети с техните бойни самолети и да ги взривят във въздуха", заявява офицерът. По думите му 13 пилоти са подписали тази седмица клетва, че ще създадат "екип от самоубийци мъченици, които ще отблъснат самолетите на САЩ". "Имаме над 8000 самоубийци мъченици в сирийската армия, готови да извършат мъченически операции във всеки момент, за да спрат американците и британците", обяснява военният. "Самият аз съм готов да се взривя срещу американските самолетоносачи, за да спра атаките срещу Сирия и нейния народ", допълва той.

Днес сирийският президент Башар Асад изрази увереност, че страната му ще победи, ако бъде нападната. "Заплахите от директна агресия срещу Сирия само ще увеличат нашата отдаденост към дълбоко вкоренените принципи и независимата воля на нашия народ. Сирия ще се защитава пред всяка агресия", заяви Асад пред делегация на йеменски политици. "Това ще бъде историческо противопоставяне и ние ще излезем победители", подчертал сирийският президент и по време на среща с военни.

Посланикът на Дамаск в София Башар Сафие се изказа в същия тон. "В моята държава в момента цари тероризъм. Има държави, които подкрепят този тероризъм. Наливат се милиарди долари срещу редовното правителство. При евентуална война ние ще победим, защото сме на страната на правото и доброто", уверен е Сафие. "Сирийската армия е много силна. Имаме достатъчно ракетни установки благодарение на нашите руски приятели. Нашият удар ще бъде много твърд и тези, които ни атакуват, ще ги заболи много. Сирия не е лесна плячка и няма да позволим намеса във вътрешните ни работи. В случая ние се защитаваме. При една война може да пламне целият Близък изток", категоричен е Башар Сафие.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай