Арестуваха жената на ислямистки лидер

Арестуваха жената на ислямистки лидер | StandartNews.com

Сред задържаните е и синът на шефа на "Ислямска държава"

Ливанската армия арестува съпругата и един от синовете на лидера на групировката "Ислямска държава" Абу Бакр ал Багдади, предадe Ройтерс.

Двамата са били задържани, докато се опитвали да преминат през границата от Сирия в Ливан, поясниха представители от ливанските сили за сигурност. Те са били арестувани край ливанския сунитски град Арсал, уточнява АФП. Задържаните веднага са били докарани в Министерство на отбраната на Ливан в Бейрут.

Арестът е извършен преди 10 дни, но е обявен сега до сигурното потвърждаване на самоличността им. Не се споменават имената на двамата задържани. Ливанските власти засега не споменават националността на жената, но според някои източници тя е със сирийска националност. Момчето е на около 8 или 9 години.

Ливанският вестник "Ас Сафир" съобщи, че ливанските сили са арестували съпругата и сина на Багдади в координация с "чуждо разузнаване". Ливанските сили за сигурност са провели активна акция срещу ИД и техните симпатизанти в Ливан, поради което местните разузнавателните служби са били допълнително бдителни по отношение на граничните пунктове.
АФП уточнява, че жената на терористичния лидер сега се намира в центъра за задържане към военното разузнаване на Ливан в Ярзе, близо до столицата Бейрут. Тя е влязла в Ливан от Сирия с фалшива лична карта и сега ще бъде разпитана.

Медиите окачествяват лидера на ИД като "истински наследник на Осама бин Ладен" по своя радикализъм и жестокост". Самият Ал-Багдади е изключително предпазлив, той покрива лицето си дори пред неговите съратници и се е провъзгласил за пряк наследник на пророка Мохамед.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай