Алек Болдуин с първи думи след трагедията на снимачната площадка

Умря една жена. Тя беше моя приятелка, каза актьорът

Алек Болдуин с първи думи след трагедията на снимачната площадка | StandartNews.com

Актьорът Алек Болдуин, който простреля фатално операторката Халина Хътчинс по време на снимките на филма Rust в Ню Мексико, след като му беше дадено оръжие с истински патрон, говори пред журналисти за първи път.

Болдуин беше със съпругата си Хилария, когато спря да говори с фотографи в Манчестър, Върмонт. Той каза, че ще подкрепи нови мерки, ограничаващи използването на оръжия на снимачните площадки, за да се повиши безопасността на снимачния екип.

Предизвика ли съдбата Алек Болдуин?

„Какво искате да знаете?“, попита Алек Болдуин, докато съпругата му извади мобилния си телефон и очевидно записваше импровизираната пресконференция. Актьорът каза:

„Умря една жена. Тя беше моя приятелка“.

„В деня, в който пристигнах в Санта Фе, за да започна да снимам, я заведох на вечеря заедно с Джоел, режисьора“, каза той. „Бяхме много, много добре стикован екип, който снимаше заедно филм и тогава се случи това ужасно събитие“, добави Болдуин.

Алек каза на фотографите, че му е било „наредено“ от шерифската служба на Санта Фе „да не говори за разследването“, но „очаква с нетърпение шерифският отдел“ да оповести своите заключения. Той потвърди, че е в контакт с полицията всеки ден.

След това репортер пита актьора дали се е срещнал със семейството на операторката, но обърка името ѝ, което вбеси Болдуин и съпругата му. „Казва се Халина. Би трябвало да знаете името ѝ“, заяви Хилария. Алек също изглежда раздразнен и каза: „Не знаете името ѝ? Я, стига. Халина Хътчинс“. И продължи: „Срещнах се със съпруга ѝ Матю и със сина ѝ“. Но подчерта, че не знае как да характеризира тази среща.

Когато репортер казва, че съпругът на Халина според него е „много разстроен“, актьорът отговаря:

„Човекът е съсипан от скръб.

От време на време се случват инциденти на снимачната площадка. Това е събитие, което се случва веднъж на трилион“.

Алек Болдуин каза още, че съпругът на Халина Хътчинс е „в шок“ и че актьорът и цялото му семейство са „в постоянен контакт с него“. „Много сме притеснени за семейството му и детето му. Както казах, с нетърпение очакваме отделът на шерифа да ни каже, че разследването им е дало резултат“, обясни още той.

Алек Болдуин отново подчерта, че би подкрепил забрана за използване на огнестрелни оръжия на снимачната площадка, но призна, че той не може да вземе такова решение. След това добави, че не вярва, че продукцията Rust ще продължи да се снима.

Съпругът на Халина Хътчинс, 38-годишният адвокат Матю, сподели пред Daily Mail на 22 октомври: „Да, говорих с Алек Болдуин, той прояви разбиране и подкрепа“.

 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай