Активност на ядрения полигон на Северна Корея

Активност на ядрения полигон на Северна Корея | StandartNews.com

Сеул. Южнокорейски медии съобщиха за нова активност в ядрения полигон, където по-рано Сверна Корея извърши третия си ядрен опит.

Новината идва ден, след като Пхенян е уведомил съюзника си Китай, че се готви да направи още няколко ядрени изпитания през тази година, за да окаже натиск върху Вашингтон.

В района на севернокорейския ядрен полигон, където по-рано тази седмица Пхенян извърши третия си подземен ядрен опит, се забелязва активност, която навежда на мисълта, че Северна Корея може би се готви за ново подобно изпитание, предаде ИТАР-ТАСС.

Агенцията се позовава на южнокорейски вестник, според който в зоната на двата тунела на полигона се забелязва активно придвижване на тежка техника, както и доставката на пясък, пръст и други материали, необходими за засипване на тунелите в случай на провеждане на ядрено изпитание. Подобна активност беше засечена и преди третия ядрения опит.

В същото време в Северна Корея са организирани тържества по повод 71-ата годишнина от рождението на Ким Чен Ир, вече покойният ръководител на комунистическата държава.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай