24-часова стачка тече в Гърция

24-часова стачка тече в Гърция | StandartNews.com

Атина. В Гърция обявиха началото на 24-часова национална стачка. Тя е организирана от синдикати в страната и е срещу спиране на програмите на държавните телевизия и радио EPT.
Двата големи синдиката на Гърция – този на работещите в частния (ГСЕЕ) и на трудещите се в държавния сектор (АДЕДИ), както и синдикалната организация на ГКП – ПАМЕ, са инициаторите на стачката в съседната ни страна.

С началото на стачката всички обществени услуги в Гърция бяха замразени, съобщават от АФП. Правителствените офиси в цялата страна са затворени, влаковете не се движат, в болниците работят само спешните центрове. Отменени са изпити във ВУЗ. Митингите в страната продължават.

Гръцките авиодиспечерите са обявили, че ще прекратят работата си за два часа. Те ще започнат да стачкуват от 15 часа българско време. От същия час започват да стачкуват и служителите на РДВР, които няма да работят до 17 часа.

„Ако протестите навлязат в безизходица вероятността от предсрочни избори става твърде голяма", обясняват местни медии. На сайта на БНР пък пише, че радиото подкрепя Гръцкото радио и телевизия. 

От МВнР съветват българските граждани, които планират пътуване до Гърция или временно пребивават в страната по време на стачките, да избягват централните части на Атина, както и други части от Гърция, където има стачкуващи.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай