24 милиардери помагат на Хилари

24 милиардери помагат на Хилари | StandartNews.com

Джордж Сорос е донор номер 1, Тръмп събрал 4 пъти по-малко пари

24 милиардери са финансирали кампанията на кандидата за президент на САЩ от демократите Хилари Клинтън, съобщава телевизия "Фокс нюз". Най-богатите хора в САЩ са подкрепили Клинтън с общо 42,5 милиона долара, сочат още данните.
Най-щедрият донор на Хилари се оказва Джордж Сорос. Той е дал 9 млн. долара. Следват математикът и основател на хедж фонда "Ренесанс текнолъджис" Джеймс Саймънс със 7 млн. долара и собствениците на испаноезичния телевизионен канал "Унивисьон" Хаим и Шерил Сабан - по 3,5 млн. всеки от тях. Сред най-известните донори на Клинтън са още инвеститорът милиардер Уорън Бъфет, режисьорът Стивън Спилбърг, наследничката на най-голямата в света верига от супермаркети "Уолмарт" Елис Уолтън и Маргарет Уитмън, ръководителка на компанията "Хюлет-Пакард". Други богати донори са наследникът на хотелската верига "Хаят" Джей Би Прицкер и съпругата му Мери, оперативният директор на Фейсбук Шерил Сандбърг, основателят на социалната мрежа LinkedIn Рийд Хофман.

Кампанията на Клинтън има сериозен успех в набирането на средства, за разлика от съперника й от републиканците Доналд Тръмп. Досега във фондовете на Хилари са постъпили общо 374,5 милиона долара, а Тръмп е събрал едва 98,7 млн. Над 900 000 души са дарили за Хилари, като средното дарение е от 44 долара, съобщи говорителят на Клинтън Джош Шверин.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай