Жозе се вкара в беля с Ева (ОБЗОР)

Жозе се вкара в беля с Ева (ОБЗОР) | StandartNews.com

Феновете му сочат вратата заради лекарката

Жозе Моуриньо е безмилостен, но толкова ниско едва ли може да падне - да скочи на жена. Това отчетоха медиите в цял свят, след като португалецът забърка пореден скандал. Този път на мушката му не е някой футболист и конкурент в професията, а жена. Лекарката на тима Ева Карнейро го отнесе заради провала на старта със "Суонзи". Мениджърът на "Челси" я обвини, че не разбира от футбол и не е трябвало да влиза на терена, за да оказва помощ на Еден Азар, защото така "сините" били останали с 9 души. Чаровната брюнетка обаче не му остана длъжна. "Благодаря за подкрепата", написа тя на страницата си в "Туитър". Така вбеси допълнително Специалния. И нещата загрубяха. Във вторник вечерта от пресслужбата на "Станфорд бридж" оповестиха, че Ева остава лекар на тима, но няма повече да се появява на мачовете, забранено й е да стъпва на тренировка, както и в хотела преди двубоите. "Какво тогава ще върши тя?", питат се на Острова. Медиите разкриха също, че Жозе този път е действал и напук на всички в клуба. Дори и най-верните му футболисти се били застъпили за Ева, както и шефовете, разбира се. Моуриньо обаче получи своето, както винаги. Това обаче може да се окаже сериозен автогол, защото си навлече гнева на феновете. Те скочиха срещу него в защита на Карнейро още в неделя. "Моу, вън! Върнете Ева!", гласят почти всички коментари социалните мрежи.

Жозе обаче се радва на подкрепа от футболните среди. Колегите му смятат, че е прав, защото Ева е допуснала грешка. Един лекар няма право да влиза на игрището през главата на треньора. Феновете обаче не приемат тези обяснения, както и различни организации в защита на жените. За това говори фактът, че Жозе премълча ролята на Джон Фиърн. Терапевтът оказа помощ на Азар заедно с Ева. Португалецът обаче нито веднъж не спомена името му. И веднага си спечели славата на сексист. Той отрича да е такъв, но е ясно, че не иска да вижда повече Карнейро с унизителните действия, които бяха предприети под давлението му. Жозе обаче този път върви по доста тънък лед. Ева явно е влязла дълбоко в сърцата на запалянковците. Пращането й в изгнание стана повод за още по-сериозна атака от тяхна страна. "Туитър" и "Фейсбук" се задръстиха с постове в нейна подкрепа. "Ева не е направила нищо лошо. Просто си вършеше работата. Не трябва да губи работата си в "Челси", "Тя стори това, което всеки професионалист би направил. Моуриньо явно забравя за останалите 89 минути, в които можеше да спечели мача", "Щом й е забранил да работи с футболистите, значи Жозе е този, който не разбира играта", "Надявам се, че Ева ще напусне "Челси". Тя се нуждае от клуб, където ще я уважават", "Дано Ева е добре. Аз имам болки в слабините, ако има желание може да ме масажира", гласят част от коментарите във връзка със скандала, които се появиха днес в британските медии.

Амазонката в света на мъжете

Ева Карнейро е едно от лицата на "Челси" от 2011 г. насам. Често камерите по време на мачовете дават повече нея, отколкото играчите или мениджърите. Тя е родена в Гибралтар. Баща й е испанец, а майка й е англичанка. Учи медицина в университета в Нотингам, после взема допълнителна квалификация за работа в спорта, като стои две години в колеж в Мелбърн. Там взема магистратура, която й отваря вратите на Висшата лига. Първи я забелязват от "Уест Хем", а паралелно защитава и докторска дисертация. После Карнейро е наета от отдела за обществено здраве в института за първа помощ "Ислингтън", преди да бъде назначена като медик за подготовката на британските атлети за Олимпийските игри през 2008 в Пекин. Година по-късно се присъединява към "Челси". В първия отбор е привикана от протежето на Жозе Андре Виаш-Боаш през 2011 г. И оттогава е неизменна част от него.

Карнейро се влюбва във футбола в Мексико заради емоциите, които владеят страната покрай Мондиал 1998 във Франция. Вина имат и бразилци, които са на почивка там. "Спряхме се в един град, в който бяха отседнали много бразилци. Бяха със статут на световни шампиони на това първенство. Ако трябва да бъда честна, знаех, че ще има много бразилци и исках да науча самбата. Феновете танцуваха по баровете след всеки гол, както и на полувремената. До края на мачовете бях раздвоена между футбол и самба", признава Ева в интервю.

Това, което тя трябва да търпи по време на мачовете, е съвсем различно. Просташки провиквания от фенове на всеки противников отбор, както и предложения за брак.

Всичко това обаче тя го подминава и показва изключителен професионализъм. Минава напред като истинска амазонка.
Миналата година по време на конференция в Швеция Карнейро държа публична реч. "Жените искат да бъдат лидери, не просто да се събличат пред мъже. Те са обект на сексизъм във всеки спорт. Отнасят доста неприлични предложения. Това обаче трябва да се промени. Мъжете искат да имат професионална кариера и пълноценен личен живот. На жените обаче казват в най-добрия случай това ще ви е трудно, а в най-лошия катастрофално. Аз обаче искам да покажа, че е възможно", казва в речта си Ева. Е, не и при Жозе.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай