Жоао Силва се сбогува с "Левски"

Жоао Силва се сбогува с "Левски" | StandartNews.com

София. Португалският нападател Жоао Силва от днес официално вече не е футболист на "Левски". Таранът разтрогна своя договор със "сините" по-рано днес.

Така от четиримата изгонени играчи - Дъстли Мюлдер, Силва, Рамон Лопес и Кристовао Рамос, само първият все още не успява да се разбере с ръководството на тима да прекрати своя контракт. Другите трима вече напуснаха официално "Герена".

23-годишният Силва пристигна преди малко повече от година, като той се явява най-скъпата покупка на "сините" през последните години. Нападателят бе привлечен от Евертън като черешката в селекцията на Илиан Илиев, но все пак не успя да затвърди позицията си в състава.

През последните 14 месеца Силва изигра общо 38 мача и вкара 12 гола във всички турнири с екипа на 26-кратните шампиони. 7 от попаденията му бяха в "А" група, а пет в турнира за Купата на България. Тези седем гола помогнаха на Левски да спечели три столични дербита миналата година - срещу Локомотив (София) с 2:1, ЦСКА с 2:1, както и 3:1 със Славия, когато вкара два гола. Феновете на Левски ще запомнят Силва най-вече с победния гол в 90-тата минута на Вечното дерби с "червените" през април, което съживи мечтите за титла.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай