Жан Тод: Шумахер скоро може да се появи

Президентът на ФИА убеден, че светът ще види отново легендата във Формула 1

Жан Тод: Шумахер скоро може да се появи | StandartNews.com

Президентът на Международната автомобилна федерация (FIA) Жан Тод се надява, че в бъдеще седемкратният световен шампион във Формула 1 Герман Майкъл Шумахер ще може да се появи . Той заяви това в интервю за "Дейли Мейл".

"Видях Махаел миналата седмица, той се бори заедно със семейството си. Надявам се светът да го види отново, каза Тод, който беше спортният директор на отбора на Ферари от 1993 до 2007 година.

През декември 2013 г. Шумахер падна лошо по време на ски във френския курорт Мерибел. В резултат на удара Шуми получи нараняване на главата с множество травми както на полукълба на мозъка, така и на кръвоизлив. От септември 2014 г. Шумахер е подложен на лечение в своята швейцарска вила, разположена на брега на Женевското езеро.

През юни 2014 г. Шумахер е изведен от кома и е преведен от интензивно лечение за рехабилитация, която преминава в дома му в Швейцария. Оттогава не се съобщава официална информация за здравословното състояние на седемкратния световен шампион във Формула 1. Семейството на известния състезател реши да не разкрива никакви подробности за това как върви възстановяването на спортиста. Само роднини и най-близки приятели могат да посетят Михаел, които уважават решението на семейството и също не говорят за здравето му.

През януари тази година Шумахер навърши 51 години. В кариерата си той печели 7 световни титли във Формула 1, като 5 от тях са с екипа на Ферари. Общо на неговата сметка има 306 състезания във Гран При във Формула 1, от които спечели през 91 г., което също е рекорд.

Според Жат Тод няма смисъл да се говори за това кой е най-големия пилот за всички времена. През този сезон Луис Хамилтън може да изравни Шумахер със 7 титли и да подобри рекорда му от 91 победи, като към момента англичанинът има 85.
"Обичам Михаел, но е невъзможно да се каже кой е най-добрият. Имаме Хуан Мануел Фанджо, Джим Кларк, Аертон Сена и Михаел. Може би е най-правилно да се търси най-великият за дадено поколение. Знам, че Луис може да бие рекордите му. Има всички предпоставки и най-вече превъзходството на "Мерцедес". И честно казано, не ме вълнува толкова този въпрос", казва Тод.
"Спомням си през 2000 г. бях на подиума на "Сузука" заедно с Михаел, който тогава спечели първата си титла с "Ферари". Тогава му казах, че животите ни никога повече няма да бъдат същите. Постигнахме това, което желаехме. А след инцидент като този с него, има ли изобщо значение дали Люис ще спечели повече?", попита президентът на ФИА.
 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай