Здравните власти спряха мач, депортират четирима играчи

Двубоят между Бразилия и Аржентина беше прекратен

Здравните власти спряха мач, депортират четирима играчи | StandartNews.com

Двубоят между Бразилия и Аржентина от осмия кръг на световните квалификации в Зона Южна Америка в Сао Пауло беше прекратен в 7-ата минута при резултат 0:0, след намеса на местните здравни власти заради четирима играчи на "гаучосите", които са подали невярна информация при пристигането си в  страната. Това са играещите в Англия Емилиано Мартинес, Емилиано Буендия, Джовани Ло Селсо и Кристиан Ромеро, трима от които стартираха като титуляри, предаде Sportal.

Според правилата на местната Национална агенция за наблюдение на здравето (Anvisa) те е трябвало да прекарат 14-дневна карантина след пристигането си в Бразилия. На летището те са посочили, че не са посещавали Великобритания. По-рано през деня стана ясно, че от Anvisa са се обърнали към полицията за задържането на играчите в хотела им и последваща депортация, но това не се се е случило. Очакваше се, че от южноамериканската футболна конфедерация КОНМЕБОЛ са намерили компромис с бразилските власти, но се оказа, че това не е така. Заради мерките на здравните власти и бразилския отбор беше засегнат, тъй като девет играчи от Премиър лийг не пристигнаха, тъй като бяха спряни от клубовете си.

В седмата минута мачът беше прекъснат, след като избухна скандал между двете скамейки. Звездите на двата тима Неймар и Меси се опитаха да успокоят страстите но без успех. В крайна сметка отборът на Аржентина напусна терена, а малко след футболистите ги последва и съдийската бригада.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай