Завръщането на мъжкия тенис се отлага

US Open също е под въпрос

Завръщането на мъжкия тенис се отлага | StandartNews.com

Нов удар по евентуалното завръщане на мъжкия тенис след пандемията от коронавирус. Организаторите на турнира Citi Open във Вашингтон, с който трябваше АТР турът да се поднови, обявиха, че надпреварата се отменя за 2020-а.

Турнирът от категория АТР 500 трябваше да започне на 14 август и да послужи като подготовка преди US Open. Организаторите обаче заявиха, че рестрикциите за пътуване към страната и повишаващите се положителни случаи на коронавирус в района са довели до решението да отменят надпреварата.

„След месеци на неуморна работа от нашия екип и близко взаимодействие с акционерите ни, с тъга съобщаваме, че за съжаление трябва да отменим 52-ото издание на Citi Open до лятото на 2021“, заяви собственикът на турнира Марк Айн.

Това допълнително поставя под въпрос провеждането на US Open, който трябва да се проведе между 31 август и 13 септември без фенове. Много от големите имена в тениса обаче вече заявиха, че най-вероятно ще пропуснат турнира от Големия шлем.

От USTA обаче уверяват, че отмяната на състезанието във Вашингтон не влияе на плановете за Откритото първенство на САЩ. Така към момента първият турнир след подновяването трябва да бъде Мастърса в Синсинати, който трябва да стартира на 20 август, но в Ню Йорк на кортовете, на които след това ще се състои и US Open.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Тагове:
Коментирай