Защо Стефка Костадинова ще изпусне Игрите в Токио

Председателят на Българския олимпийски комитет е пострадала по време на сутрешния си крос

Защо Стефка Костадинова ще изпусне Игрите в Токио | StandartNews.com

Председателят на Българския олимпийски комитет Стефка Костадинова няма да пътува за Токио, където на 23 юли започват олимпийските игри. Причината е травма в крака, получена при традиционния ѝ сутрешен крос.

"По време на редовния крос стъпих накриво, усетих остра болка в коляното, а контузията се оказа сериозна. След прегледа се наложи днес да отменя пътуването си до Токио. Съжалявам, че точно сега ме сполетя подобно нещо, но стискам палци и подкрепям всячески нашите олимпийци. Желая на всички най-вече да са здрави, да носят с чест и гордост българските екипи и да постигнат своя максимум на Игрите. Вярвам, че в Токио ще чуем българския химн и ще видим националния флаг най-високо", заяви Костадинова.

Легендарната българска лекоатлетка е била прегледана от д-р Тони Георгиев, който е установил разкъсана вътрешна странична връзка на дясното коляно. Травмата налага лечение в следващите няколко седмици, предаде bTV.

Не само българската делегация остава без своя председател. Отсъствието на Костадинова означава, че на Игрите няма да присъства действащ световен рекордьор. Българката държи върховото постижение в скока на височина с феноменалните 209 см. И до днес, 34 години след световното първенство в Рим, рекордът не е подобрен. 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай