Заря и тежки хора в щангите

Любов от пръв поглед събра Руми и Станислав

Заря и тежки хора в щангите      | StandartNews.com

София. Заря озари небето, тежки хора разцепиха най-спортният ресторант в София "Диана" 3 в събота. Старши треньорът на женския ни национален отбор по вдигане на тежести Кристияна Колева ожени дъщеря си Румяна. На последното европейско първенство Руми се раздаде за тима, спечели бронзов медал и даде солидно рамо, за да може България да има представител на олимпийския подиум в Лондон.

Звездната мама сияеше и заедно с булката посрещаха сърдечно всеки гост. Младоженецът Станислав кавалерстваше и на двете дами. 160 гости уважиха младото семейство. Край отрупаните маси седнаха бивши и настоящи щангисти. Ръководното тяло на федерацията също поля щастливото събитие. Изтупани, в стилни костюми, с огромни букети пристигнаха президентът на централата Неделчо Колев и генералният секретар Борислав Гидиков. В тяхната компания бе и двукратният олимпийски шампион Нураир Нурикян. Колегата на Кристияна Колева Иван Иванов, селекционер на мъжкия ни държавен отбор, също се раздаде. Нямаше как да останат незабелязани, състезаващите се вече за Азербайджан Иван Стоицов и Боянка Костова. Те не се отделяха един от друг и по всичко личи, че са двойка и в живота.

Сватбата спази всички традиции - питка, менче, танц за младоженците. В тях дейно участваха, разбира се, кумувате Теодорина и Любомир. А в Деня на Независимостта 22 септември се прокрадна и патриотичния дух на домакините. Нито едно хоро не се поведе без българското знаме. Трикольорът най-често развяваха Колева и генсекът Гидиков. Треньорката нямаше равна на дансинга. Впечатли с уменията си както в народните танци, така и в туиста.

Руми и Станислав също не се дадоха. Приятелите ги подканяха с "горчиво", а те се гледаха влюбено, както и в мига, когато се запознават. "Определено беше любов от пръв поглед", разкри младоженката. Среща ги Янко Русев в Шумен. Общите съдби и интереси захранват връзката, която води до сватба след година и половина. На последната Коледа Станислав и прави предложение за брак. "Бяхме във вилата във Владая. Той наистина ме изненада. Падна на колене и ми подари годежния пръстен", разказва още Румяна. Всъщност тръпката по съпруга й я връща от Баку. Тя също бе в групата на нашите щангисти, които потеглиха за каспийската страна. Станислав има бизнес, но изобщо не е далеч от спорта. Следи го много и често той става основна тема на разговорите помежду им. Спорят само за "Левски" и ЦСКА, тъй като той е от "сините", а тя от "червените". Гледат заедно футбол и се кефят на любимите отбори. Общото им хоби е риболовът. Младоженците пускат въдица най-често на Панчарево. Руми може да се похвали с шаранчета и голям сом, който уловила преди няколко месеца. Младото семейство ще живее в София. Мечтае за деца, а ако се вярва на сватбените ритуали, първото ще е момче. Руми обаче таи в сърцето си още една мечта - да вдига в Рио. "Все нещо става и изпускам вече три олимпиади. Дано за четвъртата късметът ми се усмихне", с надежда говори тя. Преди това ги чака меден месец в Египет, европейско първенство в София, а може би и бебе.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай