Заради Кабаков! Може да сменят правилата във футбола

Продължават разправиите около решения на ВАР

Заради Кабаков! Може да сменят правилата във футбола | StandartNews.com

Продължават споровете около скандални решения на ВАР във футбола, в това число и на станалото известно решение на Георги Кабаков. 

Бившият елитен английски рефер Кийт Хакет е категоричен, че международният борд по правилата трябва да промени протокола за намеса на VARслед отменения гол на “Ливърпул” срещу “Тулуза”, пише "24 часа".

Младокът Джарел Куанса направи 3:3 в 7-ата минута на добавеното време. Георги Кабаков обаче бе привикан от Драгомир Драганов и помощника му Георги Кънчев Димитров и след три минути бе дадена игра с ръка на Алексис Макалистър. Това стана 13 секунди преди попадението.

“Ние вкарахме трети гол. Мина доста време от спорната ситуация и тя не е ясна. Видях видеото и за мен няма игра с ръка. На всичко отгоре минава доста дълго време от ситуацията. Но как аз мога да реша тази ситуация?”, заяви наставникът на “Ливърпул” Юрген Клоп след мача, който завърши 3:2 за “Тулуза”.

“Топката удря първо гърдите и не виждам контакт с ръката. Може би те са видели някаква друга снимка, а не като моята. Но мина доста време, преди да вкараме, и си помислих - къде е прекият свободен удар? Не съм видял хубаво, но някои твърдят, че е имало дузпа за нас при друга ситуация. Не знам”, продължи Клоп.

“Ако има дълго разиграване и след това падне гол и се окаже, че има нарушение преди 2 минути, тогава какво правим? Може би трябва да се въведе твърд момент на начало на положението. Например две докосвания на топката преди това. Но е проблем на международния борд на правилата”, смята Хакет.

В момента в Англия, както и в България, върви ожесточена дискусия за употребата на VAR след няколко доста спорни решения на съдиите.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай