За секунди. Саутгейт срина всичко хубаво

Разпънаха го от критики за дузпите

За секунди. Саутгейт срина всичко хубаво | StandartNews.com

И един учител по общо физическо възпитание нямаше да допусне тези фрапантни грешки, които треньорът на Англия Гарет Саутгейт допусна при решителните дузпи за европейската титла срещу Италия.

Обяснимо, днес той е разпъван от сериозни критики от всички страни. На практика той остави съдбата на цялото Кралство и ентусиазираните фенове в ръцете на няколко деца, които не бяха готови за такава огромна отговорност. При положение, че 55 години Англия не е печелила нищо на национално ниво.

"В тази ситуация, къде е Рахим Стърлинг? Къде е Джон Стоунс? Къде е Люк Шоу? Защо Джордан Хендерсън или Кайл Уокър не останаха на терена? Смятам, че бе прекалено много едно дете да поеме всичко на плещите си. Не знам защо, но трябва да попитам всички тези въпроси Гарет, защото много пъти играчи, които трябваше да са там и да поемат отговорност, не бяха там и избягаха от тази отговорност"

Това каза Жозе Моулиньо след драмата.

"Исках да бия. Треньорът взе много точни решения по време на целия турнир, взе такива и тази вечер. Но няма да оставя хората да говорят, че не съм искал да изпълня дузпа, след като в действителност бях изявил желание да го направя". Това пък каза една от младите звезди на Острова Джак Грийлиш, който бе пускан много по-малко в игра, отколкотко се очакваше.

„Ако си Стърлинг или Грийлиш не можеш да гледаш едно 19-годишно момче изпълнява дузпа преди теб, просто не можеш. Няма как да оставиш това да се случи. Те имат много повече опит, Стърлинг е печелил серия трофеи и просто трябваше да поемат отговорността пред Букайо“ заяви легандана на Манчестър Юнайтед Рой Кийн. .

Гарет Саутгейт пък обяви, че той носи отговорност за изпълнителите на дузпи и похвали своя отбора след драматичната загуба от Италия на финала на европейското първенство. 

„Аз нося отговорност за изпълнителите на дузпи. Избрах кой да бие на базата на това, което правихме на тренировките. В крайна сметка загубите са за целия отбор. За съжаление малко не ни достигна, но момчетата донесоха невероятни спомени на страната и могат да се гордеят. За съжаление обаче, тъгата е голяма, тъй като не получаваш често подобни възможости“ добави той. 

 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай