Разкриха колко милиона ще вземе Кобрата

Пулев си тръгва най-малко с 5 млн. паунда, твърди бивш шампион

Разкриха колко милиона ще вземе Кобрата | StandartNews.com

Кубрат Пулев ще спечели три пъти по-малко пари от боя си с Антъни Джошуа спрямо сумата, която е щял да прибере от пропадналия мач между двамата през 2017 година. Това разкри бившият боксов шампион Джони Нелсън, според когото Кобрата не идва в Лондон да се бие за пари, а защото иска да стане световен шампион.

“Не можем да допуснем същата грешка, която направихме, когато Ей Джей се боксира с Руис. Говорихме повече за способностите на Джошуа, отколкото за тези на неговия опонент. Сега сме научили урока си и трябва да го имаме предвид за мача с Пулев”, започна Нелсън.

“Пулев е силен и амбициозен, беше готов за този мач още преди три години. Преди да се откаже, той каза на нас и неговия треньор, че иска да се бие за победата, а не за парите. Той се отказа от боя, въпреки че можеше да спечели 3 пъти повече пари, отколкото тази събота. Така че това момче идва за победата, а не за парите”, добави още Нелсън.

Двубоят между Кубрат и Антъни Джошуа през 2017 година пропадна, след като няколко дни преди мача българинът получи контузия и се оттегли. Както е известно, вчера английските медии съобщиха, че Пулев ще вземе от мача 5 милиона паунда. Това значи, че по думите на Нелсън, през 2017 е щял да прибере 15 милиона. Колкото повече пари изкара кобрата, толкова повече ще получат медиците от първа линия в битката с коронавируса в България. Това е така, защото Пулев обеща през пролетта да дари половината от печалбата от мача с Джошуа за медиците, които се борят с Covid-19.  

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай