Възраст! Ето ги големите липсващи на "Уимбълдън"

Федерер и Серина няма да участват

Възраст! Ето ги големите липсващи на "Уимбълдън" | StandartNews.com

Швейцарецът Роджър Федерер и американката Серина Уилямс не са част от списъците с участници в тазгодишното издание на турнира по тенис от Големия шлем „Уимбълдън“.

Организаторите на Откритото първенство на Великобритания публикуваха списъците за надпреварата, която стартира на 27 юни и нито осемкратният победител при мъжете Федерер, нито седемкратната шампионка при жените Уилямс присъстват в тях. Двамата все още може да получат „уайлд кард“.

40-годишният швейцарец не е играл в турнир на Асоциацията на професионалните тенисист (АТП) от миналогодишната си загуба на четвъртфиналите на „Уимбълдън“

Серина Уилямс, чиято сестра Винъс също не фигурира в списъка при дамите, не е участвала в състезание на Асоциацията на профeсионалните тенисистки (УТА) също от предишното издание на „Уимбълдън“, когато се оттегли заради контузия.

Номер 2 в ранглистата при мъжете Даниил Медведев пропуска турнира поради забраната за участие на състезатели от Русия и Беларус, припомня БТА.

В списъка с участници обаче е бившата водачка в класацията при жените Наоми Осака от Япония, която наскоро заяви, че не е сигурна, че ще пътува за Лондон, разочарована от факта, че тази година на турнира няма да се разпределят точки за ранглистата.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай