Връщат феновете на стадионите в Нидерландия

ЩЕ се спазват строги противоепидемични мерки

Връщат феновете на стадионите в Нидерландия | StandartNews.com

Феновете на футбола ще могат да се върнат на стадионите в Нидерландия през следващия сезон. Те обаче ще са в ограничен брой и без тези на гостуващите отбори поради продължаващите ограничения, свързани с пандемията от коронавирус. 
Холандската футболна федерация заяви, че кметовете и полицията ще допускат само местните фенове, защото това ще улесни влизането и излизането от стадионите.
Миналият сезон беше прекратен предсрочно, след като нидерландското правителство забрани спортните събития, дори и при затворени врати заради пандемията, пише БНР. Новата кампания трябва да стартира на 12 септември със спазване на дистанция от 1.5 метра, с изключение на привържениците, които са непълнолетни и тези от едно домакинство.
Федерацията обяви, че до 40 процента от капацитета на стадиона може да бъде запълнен при тази временна мярка, а целта е "да се играе възможно най-скоро пред пълни стадиони с всички фенове".
Засега не е намерено решение за друго ограничение - феновете нямат право да пеят, нито да празнуват головете, за да не разпространяват вируса. Федерацията се надява клубовете и феновете да се споразумеят по този въпрос.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай