След побоищата, Апоел си тръгна доволен от София

Краят на полувремето беше силен за Ботев и сред редиците на отбора се забеляза ентусиазъм

След побоищата, Апоел си тръгна доволен от София | StandartNews.com

Отборите на Ботев (Пловдив) и АПОЕЛ (Никозия) завършиха наравно 0:0 в мач от втория квалификационен кръг на Лигата на конференциите. Двубоят предложи доста интересни моменти за феновете на двата тима и пропуски пред вратите. Голяма част от положенията бяха създадени през първото полувреме на мача. През второто Ботев потърси гола с включването в игра на двама нападатели в лицето на Мартин Секулич и Антоан Бароан. До гол обаче не се стигна. На стадион "Васил Левски" присъстваше босът на "канарчетата" Антон Зингаревич. Във ВИП ложата бе и кандидатът за президент на БФС Димитър Бербатов. Ботев (Пловдив) се завърна на европейската сцена след четиригодишно прекъсване и съдбата на тима ще се реши след седмица, когато "канарчетата" гостуват на АПОЕЛ в Никозия. 

АПОЕЛ започна силно мача и в 7-ата минута кипърският тим организира атака по левия фланг. Теодору проби, след което центрира в наказателното поле, където Гомес беше оставен напълно непокрит от защитата на Ботев. Нападателят на гостите стреля от движение, но покрай гредата. 

В 18-ата минута Теодору отново беше оставен много лесно да се разходи между защитниците на Ботев. Той пробва удар към обратния ъгъл, който премина встрани от вратата. В 24-ата минута Исам Чаебаке получи топката на пред наказателното поле. Никой не го срещна, което му позволи да шутира силно в долния десен ъгъл на вратата. Хидайет Ханкич имаше добра видимост и с плонж блокира удара. 

Малко след това Ботев изравни играта и дори беше близо до откриването на резултата. Силен удар на Джеймс Ето'о, насочен неспасяемо към вратата, беше блокиран от защитник. АПОЕЛ отново натисна и в 39-ата минута Ханкич трябваше пак да се намесва след силен удар от далечна дистанция на капитана на гостите Лукас Соуса. Шутът беше насочен в горния ляв ъгъл на вратата, което принуди стража на Ботев да не рискува и да избие в корнер. 

От него кипърският тим не стигна до гол, но вкара "канарчетата" в наказателното им поле. Все пак защитата в "жълто-черно" се справи. В 41-ата минута Ботев стигна до сериозна опасност пред вратата на Вид Белек. Грешка в разиграването на бранителите позволи на Мохамед Брахими да излезе очи в очи с вратаря на гостите. Нападателят преодоля стража, но си поведе силно топката, която излезе в аут. Две минути по-късно Емануел Току обстрелва Вид Белек. Словенецът се справи и улови топката лесно.

Краят на полувремето беше силен за Ботев и сред редиците на отбора се забеляза ентусиазъм след тези два пропуска. На няколко пъти защитата на АПОЕЛ беше подложена на натиск, което допълнително приповдигна настроението на трибуните. В последната минута на първата част Току показа своята скорост и изпревари видимо по-тромавия Полиарпоу. Крилото на Ботев се откъсна от последния в защитата и шутира под горната греда. Белек подложи ръката си и успя да блокира в корнер. 

В 56-ата минута Реда Рабей шутира високо над вратата. Наставникът на Ботев (Пловдив) тръгна смело в търсенето на гол, пускайки в игра двама нападатели. Джеймс Ето'о и Мохамед Брахими напуснаха игра, отстъпвайки местата си на Мартин Секулич и Антоан Бароан. Така пловдивчани заиграха с двама нападатели. В 80-ата минута капитанът Лукас Соуса се извиси в наказателното поле, но остана под топката и ударът му с глава излезе в аут. 

По информация на sportal.bg.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Автор Редакция
Коментирай