Владо Стоянов: Имахме нужда от тази победа

Владо Стоянов: Имахме нужда от тази победа | StandartNews.com

Вратарят на националния отбор Владислав Стоянов, който се превърна в герой в контролата с Португалия, призна, че Кристиано Роналдо и останалите от домакините са отказали да си сменят фланелките с нашите. Изключение направил само халфът Дани.

Перничанинът се пошегува, че сега може да попази малко на границата, каквито призиви се появиха в социалните мрежи след двубоя с португалците.

"Отдавна българският фен беше зажаднял за такава победа. Мисля, че имаше нужда – не само фенът, но и ние. Последните месеци само ни оплюваха. Имахме нужда от тази победа. Много хора ми се обадиха, в социалните мрежи проследих нещата. Голяма е еуфорията, но не само аз, а и моите съотборници имат своята заслуга. Всеки се раздаде на максимума на възможностите си и затова победихме. Доста хора се заблуждават, че все още сме 1994 г. А ние не сме 1994 г. На клубно ниво съм постигнал почти всичко, заяви Стоянов.

По думите му самият той иска да постигне успехи и с националния отбор и допълни: "Надявам се да се класираме за голям форум, но нека не си правим илюзии, че ще е лесно, защото знаем каква група ни чака".

"Честно казано, още преди мача бях споделил с мои приятели, че голяма вихрушка ще ни вее. Още в 5-ата минута погледнах таблото и видях, че те имаха сигурно 5 положения. Знаех, че ако успеем да удържим, нещата ще утихнат. Така и стана, особено като вкарахме гола. Ако кажа, че е било лесно, ще излъжа. Така се постигат нещата във футбола – с доста труд", рпазказва националът.

"Роналдо е сред най-големите футболисти в света и когато някакъв неизвестен вратар те отчайва, и аз да бях на негово място, щях да се ядосам. Той беше изнервен. Каза ми, че съм голям късметлия, а аз отвърнах, че това е моята вечер. Роналдо каза: "Нищо, аз ще ти вкарам". За наш късмет не успя", заяви гордо Стоянов.

Националът ни е категоричен, че сега Роналдо наистина ще го запомни. "След мача се прибра веднага и нищо повече не ми каза. Всъщност всички португалци се прибраха, докато ние се радвахме. После пратихме човек, който да ги попита дали искат да си сменим фланелките, но всички отказаха. Само Дани даде неговата", разказа още той пред Нова Телевизия.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай