Вторник,

Вицето на джудото пребори коронавируса

От: Пламен Вълков -
A
A
A

Президентът на Българската федерация по джудо Румен Стоилов разкри пред БНР, че неговият заместник Даме Стойков (първият от дясно на ляво) вече е оздравял, след като бе повален от коронавирус. Стоилов добави, че всички наши национали в този спорт са здрави.

Както е известно, Българската федерация по джудо дари равностойността на 10 000 евро на Министерство на здравеопазването за битка с коронавируса. 

"Въвеждането на извънредното положение свари нашите спортисти на базата в Белмекен, така че на тях им се наложи да останат известно време там под карантина. Сега вече всички са си вкъщи и се готвят, доколкото позволяват условията. В нашия спорт състезателите се нуждаят от партньор насреща и затова те не могат да изпълнят повече от 30-50 процента от обема на тренировките си. Това, че отложиха с година олимпийските игри не е проблем за нас. Нямаме в състава 35-38-годишни. Напротив, предполагам, че поне едно от двете млади момчета - Марк Христов и Божидар Темелков, ще може също да се пребори за олимпийска квота догодина. Засега имаме три спечелени квоти - Ивайло Иванов, Ивелина Илиева и Янислав Герчев", сподели Стоилов.

Валутни курсове

По курса на БНБ
Валута Лева (BGN) Обратен курс за 1 лев
CHF 1.70725 0.585737
GBP 2.24388 0.445657
USD 1.71204 0.584099
Виж всички