ВИДЕО: Юнайтед на Мойс би у дома, Фелайни дебютира

ВИДЕО: Юнайтед на Мойс би у дома, Фелайни дебютира | StandartNews.com

Манчестър. Манчестър Юнайтед постигна първа победа на "Олд Трафорд" под ръководството на Дейвид Мойс. "Червените дяволи" победиха с 2:0 Кристъл Палас в мача от 8-ия кръг на Висшата лига.

Маруан Фелайни записа първи минути с екипа на Юнайтед след трансфера си. Белгиецът започна двубоя на пейката като се появи след почивката. Уейн Рууни се завърна в състава на домакините след контузията, която получи преди мача с Ливърпул. Нападател вкара и второто попадение за успеха над Палас.

"Дяволите" трудно стигаха до голови възможности преди почивката, като най-сериозния пропуск направи Робин Ван Перси, който от близо след удар от въздуха нацели напречната греда. Минута преди края на полувремето Ашли Йънг се измъкна от защитата на гостите и излезе сам срещу вратаря, след което бе фаулиран от Кагишо Дихкагой. Реферът на срещата изгони бранителя на гостите и отсъди дузпа, реализирана за 1:0 от Ван Перси.

15 минути след началото на второто полувреме Фелайни направи своя дебют за Юнайтед като замени Андерсон.

В 81-та минута Рууни оформи крайното 2:0 със страхотно изпълнение от пряк свободен удар.

След този успех Юнайед има актив от 7 точки и заема 2-то място в таблицата. Кристъл Палас остава с 3 точки и е на 15-а позиция. По-късно днес предстоят да се изиграят и по-голяма част от мачовете в този кръг.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай