Венгер искал Левандовски в Арсенал

Венгер искал Левандовски в Арсенал | StandartNews.com

Лондон. Мениджърът на Арсенал Арсен Венгер призна, че е имал интерес към полския национал Роберт Левандовски, за който се твърди, че е подписал с Байерн Мюнхен преди 18 месеца. Както е известно, Венгер търси нападател, а сред имената, които могат да бъдат привлечени в лондонския гранд, е и Димитър Бербатов.

Сагата около преминаването на нападателя на Борусия Дортмунд в европейския клубен шампион Байерн приключи в събота вечер, когато Левандовски подписа предварителен договор с клуба от Мюнхен.

Той ще се присъедини официално към новия си клуб през лятото с 5-годишен договор, отказвайки много оферти от клубове, включително такива от Висшата лига на Англия.

„Да, ние следяхме Левандовски, но той подписа с Байерн преди година и половина и всеки знае това'', каза в интервю за „Дейли Мейл" Арсен Венгер.

„Те могат официално да обявят трансфера сега, защото е в последната половин година от контракта", продължи спецът.

„Ние сме като всички останали, следим всичко, което се случва. Ако се появи някаква възможност, ще се възползваме, но знаете, че всички добри играчи са в големи клубове и имат големи цели за постигане"

„Ако намерим някой на годините на Серж Наври, и никой не го знае, може би. Но аз съм казвал много пъти, че не изключваме нищо"

Името на хърватския национал Марио Манджукич беше свързвано с трансфер в Арсенал, но Венгер призна, че не проявява интерес към нападателя.

„Левандовски е в Дортмунд до края на сезона и те няма да продадат Манджукич сега - може би след края на сезона", каза той.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай