Венева поставя рекорд в Пекин

Венева поставя рекорд в Пекин | StandartNews.com

Министър Кралев нахъсва Ивет по Фейсбук

Ветеранката в българския тим на 15-ото световно в Пекин Венелина Венева-Матеева ще влезе утре в историята на шампионатите на планетата. 41-годишната атлетка от Русе ще стане първата в дисциплината скок на височина с 9 участия на световни на открито. Венева пристигна вчера в Пекин. Тя бе последна от атлетите ни на шампионата. Във вечната ранглиста на световните българката ще заеме четвърто място по участия. Номер 1 с 12 световни първенства е Хесус Анхел Мария (Исп) - 50 км спортно ходене. Испанецът ще оглави еднолично престижната ранглиста тази седмица, когато стартира в най-дългата дисциплина от спортното ходене.

Дебют на световно на открито ще направят днес талантите ни в тройния скок Георги Цонов и Румен Димитров. Те са съответно в първа и втора група. Те влизат в битка с 26 атлети, а нормата за място на финала е 17,00 м или класиране до 12-о място.
Ивет ще стартира в сериите на 200 м. Тя е в последната седма серия и ще трябва да завърши сред първите три, за да отиде директно на полуфиналите утре. Най-сериозната й съперничка в серията е Шарън Симпсън (Ям). За силното си представяне на 100 м, където стигна полуфинал и завърши 14-а в света, тя получи поздравления във Фейсбук лично от министъра на младежта и спорта Красен Кралев. "Браво, Ивет! Гордеем се с теб! На 200 м ще е още по-добре", написа до атлетката министър Кралев.Венева поставя рекорд в Пекин

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай