Вечното дерби! Гол след вратарски гаф

Мачът е от 28-ия кръг на Еfbet Лига

Вечното дерби! Гол след вратарски гаф | StandartNews.com

ЦСКА поведе с 1:0 на Левски с гол на Тобиас Хайнц в 61-ата минута след груба грешка на младия вратар Иван Андонов, който подари топката на норвежеца.

ВИЖ ОЩЕ: Драма на дербито! Има ранени

В 14-ата минута беше отменено попадение на Джонатан Линдсет, който прати топката в мрежата на Иван Андонов, след като я засече с лявата си ръка, предаде БЛИЦ.

ВИЖ ОЩЕ: 30 000 гледат вечното дерби. Настроението – под нулата

Мачът е от 28-ия кръг на Еfbet Лига и стартира в 14:45 часа.

ВИЖ ОЩЕ: Гoнзо се произнесе за вечното дерби

Атмосферата по трибуните е страхотна, присъстват над 30 хиляди зрители. Феновете на Левски са изпълнили до краен предел секторите си "А" и "Б". Сектор "Г" с "червените" също е пълен, докато във "В" останаха свободни места.

ВИЖ ОЩЕ: Левски и ЦСКА София с призив към феновете преди вечното дерби

През първото полувреме имаше инцидент с пострадало дете на трибуните, след като фенове на двата гранда се обстрелваха с ракети.

В тима на Николай Костов изненадата е присъствието на дебютанта Иван Андонов, които сменя титулярния вратар Пламен Андреев, получил 5 гола срещу Лудогорец. За "червените" неочаквана е появата на доскоро контузения защитник Юрган Матай.

Първата интересна ситуация беше в осмата минута, когато дълъг пас беше насочен към Рикардиньо в наказателното поле на ЦСКА, Густаво Бусато излезе и изчисти в тъч. Бразилският нападател бързо изпълни и хвърли топката към Евертон Бала вдясно от вратата на "червените", стражът им все още не се беше върнал на голлинията. Евертон стреля от малък ъгъл, но неточно в аут.

Веднага след това Иван Андонов направи първото си спасяване. Фаетон преодоля Ван дер Каап и стреля, 20-годишният вратар на Левски успя да отрази, а след това топката се удари в тялото на Каранга и излезе в аут.

В 14-ата минута Джонатан Линдсет "взриви" "червена" България, разписвайки се. Главният съдия Драгомир Драганов първоначално зачете попадението, но секунди след това то бе отменено - след намесата на ВАР. Тобиас Хайнц центрира отлично отдясно, а Линдсет се извиси пред Иван Андонов и засече с глава, но топката се удари в лявата му ръка преди да премине зад голлинията и Драганов логично промени първоначалното си решение.

Малко след това Патрик-Габриел Галчев получи добра възможност в наказателното поле на ЦСКА, Бусато го пресрещна и с шпагат влезе в краката му за топката, крайният бранител на "сините" падна и поиска дузпа. Реферите решиха, че в тази ситуация няма основания за 11-метров наказателен удар и не уважиха претенциите на символичните домакини.

След това Евертон имаше отличен шанс за изстрел, но Бусато внимаваше и спаси. В 21-ата минута Иван Андонов блесна и спаси удар отблизо на Каранга.

В 23-ата стражът на Левски изскочи пред наказателното си поле и направи шпагат в краката на Каранга. "Червените" претендираха за изгонването на вратаря, който получи жълт картон от Драганов. Тобиас Хайнц стреля от фал, но право в стената.

В 35-ата Хайнц пусна отлично към Каранга, който бе сам срещу Иван Андонов и стреля от малък ъгъл, но вратарят на Левски се намеси отлично и в тази ситуация. До почивката удари на Фаетон и Улаус Скаршем не намериха целта и полувремето завърши 0:0.

 

 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай