Вече разпродават факлите от щафетата с олимпийския огън

Вече разпродават факлите от щафетата с олимпийския огън | StandartNews.com

Сочи. Руснаци, които са били избрани да вземат участие в щафетата с олимпийския огън в навечерието на игрите в Сочи, вече продават още неизползваните си факли.

Ученикът Тимур Рахимзянов вече обяви за продажба своята факла на онлайн-портала ebay. В графата състояние на предмета той е написал "съвършено нов, неизползван, неразопакован и неповреден".

Рахимзянов трябваше да бъде един от хилядите факлоносци на олимпийския огън, който да поеме по руските пътища днес. Огънят трябва да пристигне в неговия град Владимир на 16 октомври.

Продавачът с ник Rakhimzyanovtimur е определил стартова цена от 500 долара, но се надява да получи за него 30 хиляди долара. Търгът ще продължи още шест дни.

В есето си кандидатура, публикувано на сайта на щафетата, Рахимзянов описва колко е мотивиран да участва в пренасянето на олимпийския огън. Ученикът в 10-и клас е получил 5783 гласа, с което е получил правото да бъде част от общорусийската щафета.

"От детство обожавам спорта, още в детската градина обичах да гледам олимпийските игри или световните първенства, независимо по кой спорт. Когато поотраснах, разбрах, че без спорта ще ми е скучно", пише той в есето си.

"Сега, вече на 15 години, знам правилата на всички олимпийски спортове, независимо дали летни или зимни. Винаги съм убеждавал съучениците си да се занимават със спорт", пише още той.

Това не е първият случай на продажба на олимпийската факла. Преди дни в ebay беше продадена още една за 3283 долара заедно с екипа на факлоносеца.

По време на щафетата се предава огънят, а не самата факла. Затова всички участници имат право да запазят своята за спомен срещу 13 хиляди рубли (400 долара). Екипите се раздават безплатно.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай