Вавринка стигна финала на Australian Open

Вавринка стигна финала на Australian Open | StandartNews.com

Мелбърн. Станислас Вавринка се класира за първия си финал в турнир от Големия шлем след оспорвана битка с Томаш Бердих в полуфиналната фаза на Australian Open.

Швейцарецът се наложи с 6:3, 6:7(1), 7:6(3), 7:6(4) в мач само с един пробив, продължил 3:32 часа.

Той ще научи съперника си в сблъсъка на титлата в петък, когато един срещу друг ще се изправят големите съперници Рофжър Федерер и Рафаел Надал.

Така Швейцария вече има поне един финалист в надпреварата, а утре ще стане ясно дали зрителите няма да станат свидели на сблъсък за титлата между двама тенисисти от тази страна.

„Това е нещо невероятно", коментира 8-ият в света Вавринка след края на мача. „Всички тренировки през годините ме доведоха дотук."

„Да, със сигурност, ще е бъде невероятно, ако във финала играя срещу Федерер. Роджър е най-добрият играч за всички времена. Видях се с него снощи. Той се радва, че за първи път има компанията на швейцарец на полуфинал в турнир от Големия шлем. Определено ще гледам мача утре по телевизията, ще си почина и ще намеря с какво да запълня деня си."

„Дъщеря ми със сигурност не се радва на днешната победа, защото иначе щях да се върна при нея по-скоро. Сега обаче ще трябва да остана малко повече тук", каза Вавринка.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай