Вавринка спря Джокович на US Open

Световният №1 се отказа в третия сет

Вавринка спря Джокович на US Open | StandartNews.com

Световният №1 в тениса Новак Джокович приключи участието си на US Open. Защитаващият титлата си сърбин загуби на осминафинала от поставения под №23 в схемата Стан Вавринка с 4:6, 5:7 1:2 и отказване. Още от началото на турнира 16-кратният шампион от Големия шлем се оплаква в проблеми в лявото рамо и на всеки мач викаше физиотерапевт на корта. Мощната игра на Вавринка, двата сета преднина и пробивът му в началото на третата част маркираха момента, в който Ноле най-после сложи край на участието си.

"Това никога не е начинът, по който искаш да завършиш мача. Съжалявам за Новак. Той е приятел и невероятен шампион. Участвали сме заедно в някои велики битки", коментира Вавринка след мача с Ноле. - Искам да задържа нивото си от тази вечер. Играх много добър тенис. Щастлив съм да се завърна", добави шампионът от 2016-та година. Тогава на финала Вавринка надигра именно Джокович, като това беше и последният им мач преди днешния.

Победата е под №6 за Стан срещу Ноле, който не успя да запише победа №20. Общо срещу настоящ №1 в света Вавринка пък има 5 победи и 21 загуби. Джокович пък не е отпадал в толкова ранна фаза на US Open от 2006-а, когато е бил на 19 г.

"Неприятно е, много неприятно. Очевидно не съм първият, нито последния играч, който напуска схемата с контузия в голям турнир. Но въпреки това тъкмо съм го сторил, така че определено е болезнено", коментира Джокера.

На четвъртфиналите Вавринка ще играе с Данийл Медведев. Поставеният под №5 в схемата Медведев изгуби един сет срещу Доминик Кьопфер, но в крайна сметка се наложи с 3:6, 6:3, 6:2, 7:6(2). Това ще бъде втори мач между Вавринка и Медведев, като през 2017-та година на Уимбълдън руснакът се наложи в четири сета. 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай