Успех в Лигата фалира "Барса"

Успех в Лигата фалира "Барса" | StandartNews.com

Ръководството на "Барселона" е пред финансова криза, като парадоксалното е, че причината са успехите на играчите. Бонусите на футболистите, договорени с клуба още от времето на Хосеп Гуардиола, са 25 млн. евро за титла и 55 млн. евро за требъл, а вероятността тройният успех от миналия сезон да бъде повторен, е голяма. Миналия сезон "Барса" спазари със звездите си 53 млн. евро за спечелването на Шампионската лига, титлата и Купата на Испания. Проблемът е, че клубът беше предвидил в бюджета само 25-те млн. евро за първото място в Примера, , а остатъкът се води като непредвиден разход и все още е дължим.

Големият проблем на "Барселона" са именно лакомията и високите разходи, нищо че приходите остават високи. Само от тв права клубът лапна 140 млн. евро, а общо за миналия сезон в счетоводството са постъпили 608 милиона. Отделно "Найк" предлага нов спонсорски договор срещу 100 млн. евро на година. Заради огромните суми, изплащани на футболистите, клубът е трябваше да откаже скромните 18 млн. евро за Нолито.

Високите премии засилват финансовата криза в "Барселона", като увеличи общия дълг до 128 млн. евро. Той трябва да бъде изчистен, преди да се пристъпи към реконструкцията на "Ноу камп".

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай