US Open обяви новите правила за тенисистите

Тенисистите могат да наемат само 2 стаи в предоставените им хотели

US Open обяви новите правила за тенисистите | StandartNews.com

Станаха ясни условията за тенисистите, които ще участват на Откритото първенство на Съединените щати по тенис. Турнирът от Големия шлем трябва да стартира на 31 август в Ню Йорк.

Състезателите ще бъдат задължени да се настанят в един от двата хотела - Long Island Marriott или Garden City.

Всеки от тях може да резервира максимум две стаи, една от които ще бъде платена от Американската тенис асоциация USTA, а другата - от самия спортист. Всички участници ще трябва да подпишат отказ от претенции.

Във връзка с опасността от заразяване с коронавирус по време на пътуването до САЩ, тенисистите ще трябва да останат в своите хотелски стаи до получаването на отрицателен тест. Чак след това те могат да посетят кортовете във "Флашинг Медоус", където се провежда US Open.

Втори тест ще бъде направен 48 часа връщането им в хотела. Освен това за общото състояние на тенисистите и телесната им температура ще бъде следено ежедневно. Всички участници в турнира са задължени да носят предпазни маски и да спазват социална дистанция, с изключение на мачовете и тренировките.

Все още редица от водещите тенисисти, начело с действащия шампион Рафаел Надал и световния №1 Новак Джокович, се колебаят дали да участват в турнира. Рекордьорът по титли от Големия шлем Роджър Федерер няма да участва, защото още се възстановява от операция на коляното заради която ще почива до Нова година.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай