Уникалната Ивет спечели второ сребро от Евро 2016

Уникалната Ивет спечели второ сребро от Евро 2016 | StandartNews.com

Най-добрата българска спринтьорка в историята Ивет Лалова-Колио блесна и късно снощи в Амстердам. Българската прима спечели сребърния медал във финала на 100 м от 23-ия шампионат на Стария континент. Ивет направи уникален финал и с 11,20 сек зае второто място. Първа завърши местната звезда Дафне Схипърс с 10,90 сек. Среброто е второ за Лалова, след това на 200 м ден по-рано.

"Чувствам се много щастлива и доволна. Още веднъж да ме пуснат по тази писта пак ще бягам, заяви с усмивка Ивет след финала. Това бе възможно най-доброто развитие, защото знаехме, че Дафне е в прекрасна форма. Аз играех на максимум за медалите. Знаех, че някоя от младите ще сгреши и така и стана. Радвам се, че издържах до края."

Първите поздрави след среброто Ивет получи от президента на БФЛА и първи вице на Европейската атлетика Добромир Карамаринов и министъра на младежта и спорта Красен Кралев, който е първия с неговия ранг наблюдаващ наживо европейско първенство по лека атлетика.

"Цялото внимание на европейското бе насочено към финала на 100 м при жените, защото цяла Холанди очакваше титла на Дафне. Да това се случи, но тя има засега само един медал, а Ивет вече е с два. Оценявайки извън еуфорията това което направи Ивет в тук в Амстердам е страшно много. Специално за мен това което Дафне прави за Холандия го прави Ивет за България", коментира Добромир Карамаринов.

Според министър Кралев Ивет все още не е осъзнала какво е направила в Амстердам.

"Това е първенството на Ивет. Да спечелиш сребърни медали в най-атрактивните дисциплини на европейското е страшно голям подвиг. Тя направи феноменални бягания в Амстердам и виждам, че е страшно помъдряла. Надявам се Ивет да има шанса да се реализира и на олимпиадата в Рио, коментира министър Кралев.

С трите сребърни медала в Амстердам България записа първото си най-силно класиране на европейско след това преди 10 г в Гьотеборг.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай