Уникална победа! Ето го новият световен клубен шампион

Повториха знаменит гол на Лео Меси

Уникална победа! Ето го новият световен клубен шампион | StandartNews.com

Манчестър Сити е световен клубен шампион, след като победи без особени затруднения на финала в Джеда бразилския Флуминензе - 4:0.

Финалният мач бе решен рано-рано с гол на Хулиан Алварес още в 41-вата секунда и автогол на капитана Нино в 27-ата.

Попадението на аржентинския нападател не само се оказа най-бързо в историята на финали на Световни клубни първенства.

Алварес повтори знаменит гол на Лео Меси, вкаран на същата сцена. Той легна и довкара с гърди топката във вратата, след като удар на Нейтън Аке я прати в гредата и тя отскочи за Хулиан.

По същия начин - с гърди, Меси донесе трофея на Барселона преди 14 години във финал срещу Естудиантес (2:1 с продължения). Онова попадение е едно от символните в кариерата на Лео.

Нататък Сити имаше пълен контрол върху събитията и рядко излизаше от "втора скорост" срещу шампиона на Южна Америка.

Толкова сериозна и осезаема бе разликата в класите. Фил Фодън, Алварес и Джак Грийлиш можеха да вкарат още голове, а бразилците почти не стигаха до вратата на първенеца на Европа.

В 72-рата минута падна и третият гол, като Фодън завърши атака с пас отляво на Алварес. А после пак аржентинецът довърши започнатото именно от него с второто си попадение в 88-ата минута.

Единствената тъмна сянка на вечерта за новите крале на световния клубен футбол е травмата на лидера в халфовата линия Родри, сменен 15-ина минути преди края. Надеждите в щаба на Сити ще са, че проблемът не е сериозен.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай