Уелс ни излъга с гол в 94-ата минута

Нелепа грешка в защитата остави националите без точка в Кардиф

Уелс ни излъга с гол в 94-ата минута | StandartNews.com

Уелс победи България с 1:0 с гол в 94-ата минута на Неко Уилямс. До този момент момчетата на Георги Дерменджиев играеха храбро и бяха сигурни, че ще удържат 0:0 срещу коравия тим с централен нападател Гарет Бейл. След центриране на Джонатан Уилям от ляво в пеналта ни обаче Иван Горанов остави непокрит Уилямс и той вкара с глава от няколко метра. Голът бе идентичен на този с който Ирландия измъкна 1:1 на България преди дни в София. Така от два мача в Лигата на нациите българските футболисти са с 1 точка. 

Селекционерът на българския национален отбор Георги Дерменджиев беше тъжен от развоя на мача с Уелс.

"Аз мисля, че през цялото време играчите бяха много дисциплинирани, обобщи той. - За този гол обяснението е не там, а става дума за индивидуални грешки на футболисти. Защото имахме през цялото време човек в по-добра позиция,но футболът е игра на голове. Виждам и в очите на играчите голямото им съжаление за развоя днес.

Заслужавахме точката, но това е футболът и няма връщане. Една такава игра ще им даде увеверост и тези грешки в бъдеще ще се изчистят. И ние, и те нямахе положения, макар да бяха в нашата половина. Но наистина е така и ние нямахме. Виждате, че съставът е много променен. Но смятам, че в другите мачове ще бъдем други в атака.

Тези момчета, които ги повиках за тези два мача, исках да ги видя и да преценя кой ще отговори на изискванията и ще бъде викан за следващите мачове. Ако нещо искам да махна, то това са продълженията на мачовете, допълни Дерменджиев.

Селекционерът на Уелс Райън Гигс остана доволен от победата с 1:0 над България от Лигата на нациите. Той също така похвали играта на нашия национален отбор.

“Направихме два топ мача толкова рано през сезона. Вдъхновени сме, но можем да се справим още по-добре. Два мача без допуснат гол, не е зле. България много ни затрудни в тази среща. Те си помагаха по целия терен. Имаха и повече мачове от нас през настоящия сезон. Бързо виждаха топката - нещо, което не правехме през второто полувреме. Ние трябва да се подобряваме, това е нашата цел”, заяви Гигс след двубоя.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай