ЦСКА намери пари за ремонт, гони Европа докрай

ЦСКА намери пари за ремонт, гони Европа докрай | StandartNews.com

ЦСКА и сдружение "ЦСКА Завинаги" започват ремонти на "Арамията" и изграждането на два терена в Панчарево. Това са реалистичните цели предвид тежкото финансово положение и неясно бъдеще на клуба.

От ръководството в лицето на Ивайло Манджуков обаче гарантираха, че се гони докрай място в Европа. Като гаранция за това е назначаването на Любов Пенев за треньор.

Манджуков се изивни лично на "Червена България" за отложената от утре за 22 май среща със запалянковците. Причината обаче е мащабен одит - юридически и финансов, който не е правен досега. Той обхваща периода от 2006 г. насам, когато клубът бе продаден от Васил Божков на Прамод Митал.

Според запознати "финансовият батак" е невиждан. От ЦСКА обаче са оптимисти, че на 22 ще представят невиждана досега във футбола концепция за финансирането и оцеляването на клуба.

Иначе Александър Чакмаков от "ЦСКА Завинаги" заяви, че са осигурени пари за два терена на Панчарево, ремонт за съблекалните на стадиона, изграждането на три нови входа и паркинг за отбора, който ще бъде на мястото на сегашното котелно помещение. За ремонт са още осветлението, както и съдийски стаи.

Иначе за нов стадион са необходими 40 млн. лв., но такъв може да бъде намерен в най-оптимистичен вариат, чак след година търсене. Сумата за Панчарево е 6-8 млн. лв. Там обаче ще има известно забавяне във връзка с документални проблеми около строителството.

"ЦСКА Завинаги" и ЦСКА подписаха меморандум за помощ от 4 точки като подчертаха, че той може да стане факт едва след подпис на министъра на спорта Красен Кралев, тъй като министерството е владетел на имотите на червените. В тази връзка Чакмаков настоя ЦСКА да се постави в равностойно положение с останалите отбори.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай