ЦСКА атакува с героите от "Аякс"

Кумец на "червения" треньор свири с "Лудогорец"

ЦСКА атакува с героите от "Аякс" | StandartNews.com

София. ЦСКА ще подгрее публиката на мача с "Лудогорец" тази неделя със спомени за една от най-великите победи във футбола ни. Днес се навършиха 40 години от знаменития успех на "червените" с 2:0, изхвърлил легендарния "Аякс", тогава еврошампион. Героите от онази знаменита вечер ще излязат на пистата с шалчета на ЦСКА, за да получат награди.

Директорът на музея на "Армията" Александър Манов прави неистови усилия да събере повече от футболистите. Вратарят Йордан Филипов напусна рано този свят, други пък са финансово притеснени и не могат да си позволят разходите по пътя. Клубът обеща да им ги поеме. Авторът на победния гол Стефан Михайлов кара тежка пневмония. Боре Средков пък живее в Германия, където развива успешен бизнес.

Днес имаше генерална репетиция, като "палачи" на "Аякс" се събраха в столичен ресторант.
Освен на историята ЦСКА ще се опре срещу "Лудогорец" и на публиката. Официално клубът обяви, че с новите седалки в сектор "А" капацитетът е вдигнат до 11 400 зрители.

Интересен треньорски дебют ще има Илиян Василев, който ще води ЦСКА в отсъствието на наказаните Стойчо Младенов и Анатоли Нанков. Той има най-висок лиценз на скамейката. Треньорът на вратарите е кум на Георги Йорданов, който беше назначен за рефер на срещата. Двамата са от Габрово. Йорданов свири ЦСКА - "Левски" (3:0).

Министерство гласи "Титан" за прокурор

Спортното министерство може да даде в скоро време на прокурор бивши шефове на ЦСКА, научи "Стандарт". Покрай новите преговори за ремонта на стадиона са излезли притеснителни факти. Съмненията са, че "червените" са представяли нереални фактури за инвестиции на "Армията". По договор ЦСКА трябваше да направи ремонти за 1,5 млн. лева само миналата година. Подписалите се под фактурите хора на "Титан" като нищо може да изгорят, добави източникът ни.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай