Триумф за Гранж, сълзи за Хиршер (ОБЗОР)

Триумф за Гранж, сълзи за Хиршер (ОБЗОР) | StandartNews.com

Контузеният Присадов би Тед Лигети във втория манш на слалома

Французинът Жан-Баптист Гранж сензационно спечели слалома от световното по ски във Вейл и Бийвър Крийк (САЩ). Шампионът в дисциплината от 2011-а бе едва пети след първия манш на цели 0,88 сек от водача Марсел Хиршер (Ав). Финалното спускане по пистата "Бърдс ъф Прей" обаче разби на пух и прах всички прогнози. Гранж, който не бе печелил победа за световната купа от 25 януари 2011-а, когато триумфира в Шладминг, кара перфектно. А и явно съдбата му се реваншира, след като през декември 2009-а именно в Бийвър Крийк скъса коленни връзки.

Вторият от първия манш Александър Хорошилов (Рус) слезе на финала едва осми. Драмата на световното обаче се разигра в края на спускането на лидера Марсел Хиршер. Защитаващият титлата си от Шладминг австриец водеше убедително и във втория манш. Малко преди финала обаче пропусна врата и се прости с мечтата да стане първият австриец с 3 титли от едно световно, след Тони Зайлер (1958-а Бад Гащайн). В крайна сметка Марсел приключи световното с най-много златни отличия при мъжете - 2 (отборно и алпийска комбинация). Граж пък е първият французин с 2 титли в слалома от световни. Среброто и бронзът останаха за германците, съответно Фриц Допфер и Феликс Нойройтер.

Дебютантът в българския тим Алберт Попов отново стартира силно в I манш и до последната контрола бе в първите 25. За миг обаче изостана на вътрешния крак на завоя и пропусна врата. "Не успях да направя това, което исках, но понякога лошите неща се случват. Надявам се на световното за младежи да се представя по-добре", заяви след състезанието 17-годишният Аби. Силен слалом направи и контузеният Стефан Присадов. С нечовешки болки в дясното коляно той завърши 28-и, като във втория манш би не кой да е, а световния шампион в гигантския слалом Тед Лигети (САЩ).

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай