Триумф за Байерн и Милан в Шампионската лига, Франция и Англия плачат

Жребият за четвъртфиналите в ШЛ ще бъде изтеглен на 17 март

Триумф за Байерн и Милан в Шампионската лига, Франция и Англия плачат | StandartNews.com

Байерн Мюнхен и Милан се класираха за четвъртфиналите на Шампионската лига по футбол.

Късно снощи Байерн надделя над Пари Сен Жермен с 2:0 като домакин в реванша от осминафиналите и с общото 3:0 се класира за следващата фаза.

Милан направи равенство 0:0 като гост на Тотнъм в Англия в реванша, а успехът с 1:0 в първата среща осигури на италианския състав място сред четвъртфиналистите.

Жребият за четвъртфиналите ще бъде изтеглен на 17 март.

В Мюнхен домакините от Байерн стигнаха до успеха след като Ерик Максим Чупо-Мотинг се разписа срещу бившия си отбор в 61-ата минута, а в 89-ата Серж Гнабри бе точен за 2:0. 33-годишният Чупо-Мотинг, който игра за ПСЖ между 2018-а и 2020 година, реализира за 1:0 след грешка на Марко Верати и отлично подаване от Леон Горецка.

Отпадането на Пари Сен Жермен в осминафиналната фаза на Шампионската лига отново повдигна въпроси за предстоящото решение на Лионел Меси за остане или да напусне клуба след края на сезона.

Друга от големите звезди на френския шампион Килиан Мбапе пропусна възможност да се разпише още във втората минута след като не успя да преодолее Ян Зомер, а Афонсо Дейвис трябваше да се намесва при удар на Лионел Меси.

Най-опасната ситуация за гол във вратата на Байерн Мюнхен през първото полувреме дойде след грешка на Зомер в 38-ата минута, но Матайс де Лихт изчисти топката от голлинията след слаб изстрел на Витиня.

Футболистите на Байерн имаха претенции за дузпа в 51-ата минута, но такава не бе отсъдена, а Ерик Макси Чупо-Мотинг вкара топката във вратата на гостите в 52-ата минута, но попадението не бе зачетено заради засада. В 61-ата той все пак даде аванс на германския състав.

Серхио Рамос пропусна възможност за Пари Сен Жермен четири минути по-късно след удар с глава, отразен от вратаря на домакините Ян Зомер и пак испанецът в 82-ата минута не успя да се разпише след центриране на Меси от корнер. В 89-ата минута обаче Серж Гнабри реализира за 2:0 и реши двубоя в полза на Байерн Мюнхен.

В Лондон Тотнъм и Милан не успяха да си отбележат гол, а домакините завършиха мача с човек по-малко заради втория жълт и съответно червен картон за аржентинския национал Кристиан Ромеро. За седемкратния шампион това е първо класиране за четвъртфиналите в Шампионската лига от 11 години насам.

Гостите защитиха добре предимството си от един гол от първата среща и не допуснаха попадение, а футболистите на Тотнъм нямаха удар в очертанията на вратата през първото полувреме.

Брахим Диас пропусна шанс за Милан в 51-ата минута, а в 64-ата Пиер-Емил Хьойберг отправи обещаващ удар към вратата на гранда от Милано, но стражът на Милан Майк Майнан се намеси навреме.

Протестите на Давинсон Санчес за нарушение срещу него в 84-ата минута и дузпа за Тотнъм не бяха уважени от съдията, а в четвъртата минута на добавеното време Майнан отрази удар на Хари Кейн.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай