Трима играчи от НБА са заразени с К-19

Двама от Сакраменто и един от Индиана са изолирани

Трима играчи от НБА са заразени с К-19 | StandartNews.com

Трима баскетболисти на Сакраменто Кингс и Индиана Пейсърс са дали положителна проба за коронавирус, потвърди ръководството на Националната баскетболна асоциация. 

Лигата се готви за рестарт на първенството в края на юли, в който ще участва 22 от 30-те отбора в НБА, като всички мачове ще се играят с комплекса "Дисни Уърлд" във Флорида, а шампионът ще бъде определен не по-късно от 12 октомври, пише БНР.

В момента играчите и треньорите са в период на редовно тестване, като след последните взети проби е станало ясно, че Джабари Паркър и Алекс Лен от Сакраменто, както и Малкълм Брогдън са заразени с Covid-19.

"Преди няколко дни дадох положителна проба и веднага след това се самоизолирах в Чикаго, където съм и в момента. Напредва с възстановяването и се чувствам добре. Нямам търпение да се присъединя към съотборниците си в Орландо и да се завърнем на корта за остатъка от сезона", сподели крилото на Кингс Паркър.

Вчера стана ясно, че и звездата на Денвър Нъгетс Никола Йокич е болен от коронавирус, след като е участвал в демонстративен баскетболен мач в родината си Сърбия по-рано този месец, като на събитието е присъствал и световният номер 1 в тениса Новак Джокович.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай