Три червени картона на "Герена", и три точки за Левски

Три червени картона на "Герена", и три точки за Левски | StandartNews.com

София. "Левски" победи трудно с 2:1 "Локомотив" София в дербито на 22-ия кръг на А група и излезе на върха във временното класиране. Срещата на "Георги Аспарухов" бе дебют за новия наставник на "сините" Николай Митов, който по-рано през седмицата замени Илиан Илиев.

Сблъсъкът на "Герена" не бе груб, но въпреки това главният арбитър Стефан Спасов вдигна три червени картона, два от които директни. В крайна сметка гостите доиграха срещата с 9 души, а "сините" с 10.

Точни за "Левски" бяха Базил Де Карвальо от дузпа и Жоао Силва. Единственият гол за "железничарите" бе дело на Крум Бибишков.

Изненадата в състава на "Левски" бе включването сред стартовите единадесет на абсолютния дебютант Пламен Тонев Илиев. Юношата на клуба записа първия си мач в А група със синята фланелка. Другата новина в състава на домакините бе това, че Христо Йовов си върна капитанската лента. Ветеранът започна като титуляр, а Станислав Ангелов остана на пейката.

Любомир Симов пък води тима на гостите, тъй като Емил Велев трябваше да изтърпи наказание.

Още в 4-та минута "Локо" Сф имаше страхотен шанс да открие, направи страхотна контра, но в последния момент Дъстли Мюлдер изби преди Бранимир Костадинов да се разпише на празна врата. В 16-та минута домакините отправиха първия си удар, но изстрелът на Базил Де Карвальо отиде право в Божидар Митрев.

Именно Де Карвальо изработи дузпа за "Левски" в 17-а минута. Той напредна по лявото крило, навлезе в наказателното поле, след което бе свален от Александър Дюлгеров, а главният рефер Стефан Спасов посочи бялата точка. Нападателят вкара хладнокръвно в долния десен ъгъл за 1:0.

Веднага след попадението Пламен Тонев Илиев имаше отлична възможност да дебютира с гол, но не успя да засече добре центриране по тревата на Гари Родригес.

"Локо" Сф остана с човек по-малко в 23-а минута, след като за втори жълт и съответно червен картон играта трябваше да напусне Евертон Джилио Том. Бразилецът фаулира Рене Михелич в половината на гостите, а Стефан Спасов не се поколеба и го изгони.

Голмайсторът Де Карвальо напусна играта в 34-а минута принудително, а на негово място влезе Жоао Силва.

Две смени извърши Любо Симов на почивката – Гаров и Петров напуснаха, а не техните места се появиха Бибишков и Уилкер. Малко след почивката пък Илиян Йорданов замени дебютанта Пламен Тонев Илиев.

Крум Бибишков със страхотен гол изравни резултата в 59-а минута. Дъстли Мюлдер не успя да попречи на Бибишков, който получи в половината на "Левски", напредна, стигна до наказателното поле и от 13-14 метра с много плътен удар стреля, топката се удари в напречната греда и се оплете в мрежата зад Пламен Илиев.

Рене Михелич бе изгонен в 61-а минута. Футболистът напусна играта преждевременно, след като при една борба за висока топка удари с лакът в главата Димитър Илиев, а Стефан Спасов го декорира в червено.

Антонио Вутов се появи в игра малко по-късно, на мястото на Стефан Велев. И веднага раздвижи играта на "Левски".

Втори директен червен картон в мача бе вдигнат от Стефан Спасов в 73-а минута. Александър Бранеков влезе много опасно с бутоните напред в краката именно на Вутов и бе изгонен от главния арбитър.

"Левски" поведе за втори път в резултата в 78-а минута. Със страхотна тупалка на Жоао Силва. Даниел Димов чукна с пета добре към нападателя, който с мощен удар от границата на наказателното вкара за 2:1 в полза на домакините.

В класирането, "Левски" излезе временно на върха с 49 точки, на 1-а пред втория "Лудогорец", който има домакинство срещу "Локомотив" Пловдив в понеделник. "Локо" Сф остава в зоната на изпадащите – на 13-а позиция с 20 точки.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай