Треньор с К-19 водил мач в Шампионската лига

Гасперини се почувствал много зле в деня на двубоя с Валенсия

Треньор с К-19 водил мач в Шампионската лига | StandartNews.com

Треньорът на Аталанта Джан Пиеро Гасперини направи шокиращо разкритие, след като е признал, че е бил заразен с коронавирус в деня на мача им в Шампионската лига с Валенсия. „Мислех, че не мога да отида сега, имам още много работа за вършене“, споделя италианският специалист.
Бергамо беше един от епицентрите на пандемията в Италия и много експерти споделят, че мачът от 1/8-финалите на турнира игран на „Сан Сиро“ е една от основните причини за разпространението на COVID-19 на Апенините и в Испания.

Специалистите разкриха, че именно мача в Бергамо е бил катализатор за разпространението на К-19


„Чувствах се зле в деня преди мача с Валенсия, а след това следобед се почувствах още по-зле“, разкрива Гасперини пред „Gadzeta delo Sport”.
“Ако погледнете снимките, не изглеждах добре на пейката. Това беше на 10 март. Двете нощи след това, не спах добре. Нямах температура, но се чувствах така“, добавя още той.
„На всеки две минути минаваше линейка, защото наблизо има болница. Звучеше като военна зона. През нощта си мислех, какво ли ще стане с мен, ако вляза в болница? Не мога да отида сега, имам още много неща за вършене. По някакъв начин се шегувах със себе си, за да облекча настроението си, но от друга страна наистина си мислех за това. На 14 март имах най-трудната тренировка от години – един час на бягащата пътека, плюс 10 км бягане. Чувствах се силен“, каза италианският специалист, цитиран от Novsport.

„Ден след това отборът получи храна и шампанско от готвач със звезда „Мишлен“, който е фен на Аталанта. Опитах питието и казах, че това е вода. Храната имаше вкус на хляб. Напълно бях изгубил усещането си за вкус. Когато се прибрах в Торино, винаги спазвах социалното дистанциране. Не съм имал треска, не съм си прави тест, но преди 10 дни кръвните тествое потвърдиха, че съм би лзаразен с COVID-19. Имам антитела, но това не означава, че сега съм имунизиран“, заяви Гасперини.
„Аталанта може да помогне на Бергамо да се изправи отново на крака, като същевременно уважаваме болката и траура на всички. Ще отнеме време, преди да видим отново радостните сцени на площада или на летището, но хората от Бергамо са горещи и ще се справят. Този отбор остана свързан със страданието на града. Никой от играчите не напусна града по време на пандемията и те ще представляват Бергамо на терена“, добави треньорът.

 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай