Тренировка на кучета подпалила "Олд Трафорд"

Тренировка на кучета подпалила "Олд Трафорд" | StandartNews.com

"Червените дяволи" олекнаха с 3 млн. паунда заради гафа

Много шум за нищо. С това може да бъде обяснена драмата на "Олд Трафорд", която стана причина за отмяната на неделния двубой между "Ман Юнайтед" и "Борнемут". Приличащото на бомба устройство, което бе намерено на стадиона, е било използвано за тренировка на кучета, обучени в търсенето на експлозиви. Упражнението, извършено миналата седмица, било подготвено от компанията "Секюрити сърч мениджмънт енд солюшънс", която скрила няколко подозрителни обекта на съоръжението. Целта била да се тестват уменията на четириногите, чиято задача е да локализират фалшивите бомби. За нещастие на 75-те хиляди на стадиона и милионите пред ТВ екраните служителите от компанията забравили да приберат една от джаджите. Временният кмет на Голям Манчестър Тони Лойд бе бесен от гафа. "Не е толкова трудно, като знаеш, че има пет устройства, а са намерени само четири от тях. Броиш, виждаш, че има липсващо и почваш да търсиш.

В действителност ситуацията е още по-тежка. Фалшивата бомба бе намерена само 20 минути преди старта на мача. Трябва да направим всичко по силите си това да не се повтаря", заяви пред "Скай Спортс" ядосаният Лойд. Грешката ще струва 3 млн. паунда на "Червените дяволи", които трябва да върнат парите на феновете, закупили билети. Срещата между "Ман Юнайтед" и "Борнемут" бе насрочена за във вторник вечер от 22,00 ч.

Фенове на "Ман Юн" осиновиха африканец

Фенове на "Ман Юнайтед" взеха другар от Сиера Леоне под крилото си. Познатият като Моузес привърженик на "червените дяволи" бе с разбито сърце заради отложения мач на любимия му клуб. Африканецът пристигнал от родината си специално за двубоя, за да гледа Рууни и компания за пръв път на живо. "Бях толкова разочарован, че се разплаках на момента", признава Моузес. Драмата на фена достигна до щастлива развръзка. От тръста на привържениците на "Ман Юнайтед" обявиха, че ще заведат новия си приятел на финала за купата с "Кристъл Палас" на 21 май, като дори поемат издръжката му до края на престоя му в Англия.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай