Този път не стана: Русия загуби от Словакия

Леонид Слуцкий

Този път не стана: Русия загуби от Словакия | StandartNews.com

Русия не успя да стигне до драматично равенство в края във втори мач поред. Така Словакия победи "сборная" с 2:1 в двубоя от Група B на Евро 2016.

Мачът по минути - ТУК! 

В предишния си мач срещу Англия селекцията на Леонид Слуцкий стигна до драматично равенство срещу Англия в последните минути. Днес словаците поведоха с 2:0 още през първото полувреме. След почивката руснаците стигнаха само до гол, осъществиха натиск в края на срещата, но не успяха да се доберат до точката.

Словакия поведе в 32-ата минута, когато Владимир Вайс излъга двама бранители на Русия в наказателното поле и не остави шанс на Игор Акинфеев. Страхотно извеждащо дълго подаване направи Марек Хамшик.

Именно Хамшик удвои 45-ата минута. Той стреля от наказателното поле, топката срещна страничния стълб и се оплете в мрежата зад Акинфеев.

В 80-ата минута Русия за малко се върна в двубоя. Грешка при изнасянето на топката от страна на словаците. Топката в крайна сметка стигна до Олег Шатов, който центрира към Денис Глушаков, а последният отбеляза с глава единственото попадение за футболистите на Леонид Слуцкий.

Другият мач от потока е в четвъртък от 16,00 часа, когато един срещу друг ще се изправят  Англия и Уелс. Последните мачове от Група B са Русия - Уелс, 20 юни от 22,00 часа и Словакия - Англия по същото време.

Във временното класиране лидер е Уелс с 3 точки, следван от Словакия със същия актив. Англия и Русия са с по 1 точка съответно на 3-та и 4-та позиция.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай