Торба с пари, гонитба и олимпийска легенда в скандала с подкупа

Още двама арестувани

Торба с пари, гонитба и олимпийска легенда в скандала с подкупа | StandartNews.com

Още двама души са задържани при продължилата часове наред акция на Икономическа полиция, ДАНС и прокуратурата в Министерството на младежта и спорта. Синът на олимпийския шампион и настоящ треньор на националния отбор по вдигане на тежести Иван Иванов, който носи името на баща си, е заловеният с подкуп служител на ведомството, съобщи БЛИЦ. Главният експерт в дирекция "Финансиране" поискал 62 хиляди лева от президента на федерацията по вдигане на тежести Ариф Маджит. "Срещу тези пари щели да му осигурят 1,2 милиона лева за организиране на европейско първенство догодина и да не бъдат спирани в бъдеще финансирания на съответната федерация", съобщи по-рано на извънреден брифинг заместник градският прокурор на София Христо Кръстев.

ВИЖ ОЩЕ: Спортният министър проговори за служителя с 62 000 лв. подкуп. Последствията

Според източници на "По света и у нас" вторият задържан е бащата на експерта - легендата Иван Иванов. Има и трети aрестуван. Униформените служители са ги извели с белезници от спортното министерство. NOVA показа кадри от акцията. На видеото се вижда как две лица са изведени от сградата, часове след като стана ясно, че вече е арестуван експерт от ведомството заради сигнал за корупция. Той е подаден в Антикорупционната комисия.

ВИЖ ОЩЕ: Ето от кого е искан подкупът за 62 000 лева

Приветствам работата на службите и задържането на нашия служител, защото в Министерството на спорта няма място за корупция, категорично заяви министър Димитър Илиев.

ВИЖ ОЩЕ: Кой е задържаният спортен служител,хванат с голяма сума /ОБНОВЕНА/

Междувременно излязоха и подробности за акцията във ведомството му.

Свидетели разказаха, че чиновникът от спортното министерство e опитал да избяга от полицаите, които обаче бързо го догонили по етажите и го заловили.

Подкупът от 62 000 лв. бил в торба, която била захвърлена на земята вътре в сградата. Банкнотите били предварително белязани.

 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай