Тодор Батков: Херо е клубна тайна

Тодор Батков: Херо е клубна тайна | StandartNews.com

Бургас. Собственикът на „Левски" Тодор Батков отказа да съобщи дали ще привлече Димитър Димитров - Херо за треньор на „сините".

"Не мога да кажа дали Херо ще работи при нас. Това е клубна тайна, както каза Георги Иванов. Темата за Димитър Димитров е чувствителна, защото той е знак за Бургас и бургаския футбол. Не искам да говоря повече по въпроса, но Херо макар и за половин сезон показа чудеса в "Левски". Помните сезон 1999-2000", лаконичен бе Батков.

На въпрос защо Херо е бил уволнен от "Левски", Батков отговори: "Тогава не ги взимах аз решенията. На мен ми беше указано да прекратя договора му. Аз се чувствах толкова неудобно, че извиках човека, който беше предизвикал това уволнение да присъства и да си изпие чашата до дъно. Сещате се кой е".

Решението за освобождаването на Хосе Мурсия от старши треньорския пост на "Левски" е взето изцяло от Георги Иванов, категоричен бе мажоритарният собственик на клуба.

"Първо искам да кажа, че всички спортно-технически въпроси ги решава Георги Иванов. Да, съгласува ги и с мен - не дали има качества треньорът или футболистът, а за това можем ли да си го позволим финансово. Така, че решението за привличането на Мурсия е негово. Аз го подкрепих, както и във всичко друго. По време на подготовката, а и в първите два мача стана очевидно за всички, че нещо куца. Опитахме се да създадем боеспособен отбор, който да е конкурентен на пловдивските отбори, включително и на "Лудогорец". Привлякохме нелоши футболисти, но в крайна сметка видя се, че не върви. Не искам да вадя повече неща от кухнята, но така или иначе имаше принципно решение още преди мача с Локомотив да му бъде предложено да прекратим договора с всички произтичащи от това последици. Хора се събират - хора се разделят, да не правим циркове, а видяхте какво стана", каза Тодор Батков.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай