Тихомир Иванов е на финал на Евро 2019 в Глазгоу

Асът ни в скока на височина преодоля в квалификацията 225 см

Тихомир Иванов е на финал на Евро 2019 в Глазгоу | StandartNews.com

Водещият ни състезател в скока на височина Тихомир Иванов се класира за финала на Европейското първенство в зала в Глазгоу. Националът преодоля 225 см и зае седмо място в квалификацията. Единственият който премина 228 см бе Матеуш Пржибилко (Гер). Иванов направи фаулове на 221 см и 225 см. Малко не му достигна да премине 228 см във втория опит.

"Добре се чувствам, въпреки че направих малко повече опити от колкото си ги чувствах преди това в главата. Дразня се на себе си, защото опитите ми на 228 бяха перфектни, но не успях. Искам бързо да ги забравя и да се настроя за финала", коментира след квалификацията Иванов.

Битката за медалите е в събота вечер от 20 ч (б.в.) и ще бъде предавана в България от Евроспорт.

В квалификацията на троен скок дебютантката на Европейско при жените в зала Алекс Начева остана едва на 17-о място с 12,98 м. И в трите си опита тя не успя да уцели разбега си и да стъпи на дъската. "Доста сантиметри не ми достигнаха за финал. Просто заради олимпиадата през октомври подготовката ми започна късно и това си оказа сериозно влияние на представянето ми днес", заяви след състезанието Начева. Домакините не бяха достатъчно добре организирани и се наложи квалификацията на троен скок жени и тези при мъжете в скока на височина да върви едновременно и това докара доста проблеми за атлетите.

Митко Ценов и Иво Балабанов не успяха да се класират за финала на 3000 м след като останаха 28-и и 32-и от 34-и участвали в генералното класиране.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай