Тед Лигети спечели на старта в Зьолден

Тед Лигети спечели на старта в Зьолден | StandartNews.com

Мистър гигантски слалом Тед Лигети е вече едноличен лидер по победи на старта на Световната купа по ски в Зьолден (Ав). Американецът спечели днешния гигантски слалом и стана първия алпиец с 4 победи в курорта. Лигети поведе след първия манш, а на финала слезе с общо време от 2:23,88 мин. Втори на 0,15 сек изненадващо остана Тома Фанара (Фр), а трети на 0,17 сек е4-кратният носител на СК и миналогодишен победител в Зьолден Марсел Хиршер. За Лигети това бе 25-а победа в СК от 279 старта.

Българският ас в ските Албер Попов нямаше шанса да завърши първия манш. Заради изровеното трасе той не успя да поддържа оптималната линия и 15 врати преди финала напусна състезанието.

"Рискувах, но теренът не позволяваше да карам по най-добрата линия, каза след финала Алберт. Сега той ще се концентрира към стартовете в слалома за Европейската купа в Швеция през ноември. Според треньора на националите Драго Грубелник още 3 дни тренировки на терен подобен на този на пистата "Ретенбах" и Алберт със сигурност е щял да влезе в топ 30 в Зьолден. Попов разговаря след финала с президента на БФСки Цеко Минев (на снимката), който го надъха за предстоящите стартове в Европейската купа.

Междувременно от организаторите обявиха, че печалбата им само от уикенда на световната купа е над 3,2 млн. евро. Продадени са 20 000 нощувки, а като цяло посещаемостта на всеки един от двата старта бе над 14 000 зрители.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай