Тата подписа с "Барса" за 2 г.

Заедно ще спечелим всички купи, обяви Иниеста

Тата подписа с "Барса" за 2 г. | StandartNews.com

Херардо (Тата) Мартино официално беше обявен за треньор на "Барселона". Договорът му е за два сезона. Информацията се появи точно в 11,29 ч испанско време в сайта на каталунците. Няколко часа по-рано новината, която медиите на Иберийския полуостров анонсираха още в понеделник вечерта, беше отречена от ръководството на клуба. Появиха се предположения, че "каталунците" изчакват заради появилата се възможност да ангажират Гус Хидинк. В крайна сметка до изненада не се стигна. 52-годишният аржентинец е бил предпочетен пред бившия играч на "Барса" Луис Енрике. Очакваше се късно снощи той на пристигне в Испания, за да подпише официално и да бъде представен.

Вчерашната тренировката на тима беше водена от Жорди Роура, който обаче няма да остане в щаба на новия наставник. С него пристигат дългогодишните му асистенти Хорхе Паутасо и Елвио Паулоросо. Начело на "Нюелс олд Бойс" Мартино стана шампион на родината си и стигна полуфинал за "Либертадорес". С Парагвай пък игра на Мондиал 2010 в ЮАР.

Не закъсняха и реакциите за назначението на Тата. Един от най-опитните футболисти на "Барселона" Андрес Иниеста обяви, че ръководството на тима е взело най-правилното решение. "Мартино ще пасне по-идеално на стила на "Барселона. Смятам, че с привличането на Неймар вдигнахме нивото и ще имаме повече опции да завоюваме всички купи", коментира още халфът.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай