Стратегът открива Kamenitza Фен Купа в София

Стратегът открива Kamenitza Фен Купа в София | StandartNews.com

Столичният спортен комплекс „Академика" IV км ще стартират от четвъртък (21 май) Регионалните полуфинали на Kamenitza Фен Купа 2015 за отборите от София и областта. Както повеляват дългогодишните традиции на турнира, откриването ще бъде отбелязано със специална церемония (начало 18:00 часа). Гости на събитието ще бъдат треньор №1 на ХХ век Димитър Пенев и патронът на благотворителната кампания на Фен Купа „Дари Гол" Стефка Костадинова.

Първото дерби, което Пената и г-жа Костадинова ще наблюдават и коментират, ще е специален демо-мач по случай началото на полуфиналите. В него един срещу друг ще се изправят два изключително интересни тима – „Отбора на Сърцето" в състав Лео Бианки, Играта, Пацо-брадъра и рап група „Скандау", срещу сборен тим от представители на повечето водещи национални спортни медии.

След като артистите и журналистите демонстрират как се играе пред зоркия поглед на Димитър Пенев, футболните дербита ще стартират с пълна сила. В тях ще вземат участие най-добрите 64 отбора от София и областта, доказали се измежду близо 300 тима по време на квалификациите. Мачовете ще продължат и в петък и събота, като финалното дерби ще стартира в събота, от 18:30 часа. То ще определи столичния Регионален шампион, който ще се класира за Националните Финали във Велико Търново и ще се бори за голямата награда в 13-тото издание на Фен Купа - пътуване до знаменития стадион на Барса Камп Ноу и незабравимо приключение зад кулисите на световния футболен гранд, в компанията на легендарния Христо Стоичков.

Третият ден от полуфиналите ще бъде белязан и от няколко специални изненади, които организаторите засега пазят в тайна. Една от тях е, че приятелите от квартала и феновете ще могат да се насладят на още един демо мач, но този път на много професионално ниво.

Горещите футболни емоции по каталунски, които придружават 13-тото издание на Фен Купа, както винаги няма да са само за футболистите. И през трите дни на полуфиналите покрай терените ще се провеждат множество забавни игри и активации за феновете. Всеки посетител, дошъл да се наслади на неподправената бирено-футболна атмосфера, може да се включи в тях и да спечели страхотни награди като смартфон, спа-уикенд за двама и множество други хай-тек и спортни артикули, подсигурени от корпоративните партньори на Фен Купа.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай