Страшен скандал разтресе футбола. Тежки обвинения към легендарен играч

Напрежение

Страшен скандал разтресе футбола. Тежки обвинения към легендарен играч | StandartNews.com

Бившият нападател на Барселона, Интер, Челси и националния отбор на Камерун Самуел Ето'о се замеси в сериозен скандал в родината си.

Той в момента е президент на Камерунския футболен съюз, но е в конфликт с местната футболна лига, като бе обвинен в уреждане на мачове, злоупотреба с власт, разпространяване на невярна информация, отправяне на заплахи и подбуждане към насилие.

Доказателства за деянията му са изпратени до ФИФА и Африканската футболна конфедерация, като се призовава за неговото отстраняване от власт, съобщава авторитетното издание "The Athletic".

Обвиненията към бившият футболист на Барселона и Интер идват от бившия вицепрезидент камерунската федерация Анри Нжала Куан Жуниор, като срещу Ето"о са събрани 70 доказателства, събрани в доклад в размер на 10 страници.

Според твърденията бившият нападател е уредил мач между Кумба Сити и един от отборите на въпросния Анри Нжала Куан Жуниор, в който резултатът бил в ущърб на тима на Жуниор. Ето'о е обвинен в уреждане на промоция във второто ниво на камерунския футбол на клуба на неговия близък сътрудник Валентин Нкуейн - Виктория Юнайтед, пише "Топ спорт".

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай