Страшен скандал! Посегнаха на рекорда на Стефка Костадинова (СНИМКИ)

Дама от Сингапур премахна историческата летва от входа на Олимпийския музей

Страшен скандал! Посегнаха на рекорда на Стефка Костадинова (СНИМКИ) | StandartNews.com

Страшен скандал! Новата директорка на Олимпийския музей в Лозана – дама от Сингапур, посегна на България и голямата й гордост в спорта: олимпийския рекорд на Стефка Костадинова.

Входът с летвата, показваща историческите рекорди

Една от най-големите гордости на българския спорт беше премахната с безцеремонен ход от входа на Олимпийския музей в Лозана. За това съобщи проф. Стоян Денчев – председател на Съвета на настоятелите на Университета по библиотекознание и информационни технологии.

Дълги години пред входа на музея стоеше конструкция с летвата за скок на височина, отбелязващ рекордите за мъже и жени в дисциплината. Върховото постижение при мъжете е притежание на кубинеца Хавиер Сотомайор (245 см), а рекордът при жените е на Стефка Костадинова (209 см), която е президент на Българския олимпийски комитет.

Стефка Костадинова под летвата с рекорда си, който никоя атлетка досега не е успяла да счупи

„Сега летвата е преместена на около 25-30 метра от дясната страна на централния вход, до аварийния изход, и се слива със скеле и други строителни съоръжения там, разказа проф. Денчев, цитиран от „Епицентър“.

От администрацията на музея обясняват, че новият директор на музея (дама от Сингапур) е разпоредила премахването на емблематичното спортна инсталация. Месеци наред летвата е била прибрана в склад, но заради множеството запитвания от граждани на Лозана и посетители на музея я извадили и я поставили на новото ѝ място.

Проф. Денчев е информирал за скандалния случай генералния секретар на Българския олимпийски комитет Белчо Горанов, както и други официални представители на българската държава.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай